Magyar kick-box-világbajnok nyert bronzérmet az ökölvívó Eb-n

Magyar kick-box-világbajnok nyert bronzérmet az ökölvívó Eb-n

A 60 kilogrammban szereplő Veres Roland harmadik lett a jereváni férfi ökölvívó Európa-bajnokságon, miután elveszítette elődöntőjét.

A 22 éves korábbi kick-box-világbajnok karrierje első boksz Eb-jén az örmény Karen Tonakanyan legyőzésével mutatkozott be, majd pénteken a dán Frederik Lundgaard Jensent verte kifejezetten jó teljesítménnyel. Veres első két mérkőzése sem volt könnyű, az viszont biztosra vehető volt, hogy a georgiai Artyus Gomtsyan sokkal komolyabb feladata elé állítja majd korábbi riválisainál.

A találkozón – a nemzetközi szövetség közvetítése alapján – Gomtsyan egy pillanatig sem finomkodott, és nekirontott ellenfelének, aki láthatóan sokáig nem tudta felvenni ritmusát, és rengeteg tiszta ütést kapott. A georgiai az első menetben végig rohamozott, s mivel a nála majd egy fejjel magasabb Veres feltartó ütései pontatlanok voltak, és elmozgásai sem mindig sikerültek, Gomtsyan egyértelmű fölényben volt, amit az egyhangú pontozás is mutatott.

A második szakasz első felében már kiegyenlítettebb volt a küzdelem, Veres Roland jobb-bal kombinációkkal igyekezett beleindítani a georgiai támadásaiba, és gyorsan közel lépni hozzá, hogy riválisa ne tudjon kibontakozni. A sok fogást, szabálytalanságot hozó periódus az utolsó percig döntetlennek tűnt, akkor viszont Gomtsyan ismét tudott egy-két komoly hátsókezes találatot bevinni, amivel ezt a menetet is a maga javára billentette.

A csata ekkorra eldőlni látszott, de Veres nem adta fel, és az utolsó három perc első két percében határozottan jobbnak tűnt az erejével már kissé spóroló ellenfelénél. A georgiai ugyanakkor a szakasz utolsó harmadában, amikor már Veres érezhetően fáradt, ismét többször megindult és megsorozta ellenfelét, akit végül egyhangú pontozással győzött le.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */

Hírdetés

ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Veres vasárnapi veresége ellenére is bravúrosan szerepelt az örmény fővárosban, ahol a kontinensviadal első magyar érmét szerezte, egyúttal Csóka Nándor 2015-es bronza után ő lett az első magyar dobogós kontinensviadalon.

A jereváni viadal elődöntőiben még egy magyar, a 63,5 kilogrammban szereplő Kovács Richárd érdekelt, aki az esti programban csap össze a hazai közönség előtt szereplő Hofhannes Bacskovval.

Nyitóképünkön a győztes Veres Roland örül, miután győzött az orosz Rafael Ajszov ellen a budapesti kick-box világbajnokságon a férfi pointfighting kategória 57 kilogrammos súlycsoportjának döntőjében a BOK Csarnokban 2017. november 11-én.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »