Maffia körhinta

Maffia körhinta

A Legfelsőbb Bíróság július 11-én tárgyal Alsóhatár egykori polgármesterének, Dora Ferencnek a fellebbezéséről, akit tavaly nem jogerősen 25 év szabadságvesztésre ítéltek különböző súlyos bűncselekmények: a Sátor bandaként elhíresült bűnszervezet számára elkövetett gyilkosságok megrendelésében, gazdasági jellegű visszaélésekben való közreműködése okán.

Ezenkívül teljes vagyonelkobzásra és három évig tartó megfigyelésre is ítélték. A bíróság további három személyt is bűnösnek talált, egy esetben eltekintett a büntetés kiszabásától.

Hírdetés

Egyik tettestársuk, Alföldi László ugyancsak 25 évet kapott két gyilkosság végrehajtásáért és drogokkal elkövetett bűncselekményekért. Szamaránszky Roland esetében a bíróság eltekintett a büntetés kiszabásától, miután őt már korábban 18 év börtönre ítélték. Valamennyien a legszigorúbban őrzött börtönben kell, hogy letöltsék büntetésüket.

Az ügy legújabb „érdekes” fejleménye volt, hogy amikor a Legfelsőbb Bíróság ez év március 3-án szabadlábra helyezte Dušan Kováčik korábbi speciális ügyészt, a következő napon kiengedte a börtönből Dora Ferencet is, akinek a lábára nyomkövető eszközt, úgynevezett lábbilincset szereltek. Így házi őrizetben várhatja a júliusi tárgyalást.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »