Macron kijelentésével újabb szintre lépett az európai háborús pszichózis

Macron kijelentésével újabb szintre lépett az európai háborús pszichózis

Amikor a végzetes hülyeség konoksággal párosul, az valóban veszélyes kombináció, aminek bekövetkeztére Orbán Viktor magyar miniszterelnök már csaknem egy évvel ezelőtt figyelmeztetett, aki egy rádióinterjúban kijelentette: „Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy komoly javaslatként kerüljön asztalra, hogy Ukrajnával szövetséges országok katonái lépjék át a határt és menjenek Ukrajna földjére.“

Majd nemrégiben Robert Fico jelentette ki a szlovák biztonsági tanács összehívása kapcsán, hogy Szlovákia nem fog kétoldalú megállapodás alapján olyan együttműködést ajánlani Ukrajnának, melynek része lenne az is, hogy szlovák katonák lépjenek ukrán területre. Erre a szlovák média és az ellenzéki politikusok azonnal megvádolták, hogy összeesküvés-elméleteket gyárt és felesleges pánikot kelt, szerintük ugyanis szó sincs ilyesmiről.

Csakhogy sajnos nem kellett sokáig várni arra, hogy bebizonyosodjon, szó sincs holmi kitalációról és alaptalan riogatásról. Emmanuel Macron ugyanis csúcstalálkozót hívott össze Párizsba, hogy megvitassák Ukrajna katonai helyzetét. A francia elnök szerint egyáltalán nem szabad kizárni annak lehetőségét, hogy nyugati csapatokat küldjenek Ukrajnába. Macron kijelentése heves reakciókat váltott ki, s egyáltalán nem ok nélkül.

Hírdetés

S itt van a tragikus példa arra, amikor a végzetes ostobaság konoksággal párosul. Macront ugyanis a heves tiltakozások nem ingatták meg, kijelentette, hogy  az ukrajnai háborúban javasolt nyugati részvétellel kapcsolatos „minden egyes szava kimért, átgondolt és megfontolt” volt. Európa egyik hangadó vezetője szerint tehát, aki sajnos nincs egyedül ezzel a véleményével, megfontolt, józan dolog lenne kiterjeszteni a konfliktust Európára, fiainkat az ukrán harctérre küldeni meghalni még csak nem is Ukrajnáért, hiszen itt már rég nem, illetve sajnos kezdettől fogva nem Ukrajnáról van szó.

Hogy mindez hová fog vezetni, s vajon mit szólnak majd azok a tömegek, akik bedőltek és még mindig nem látják a hátterét ennek az őrült háborús pszichózisnak, ha majd az ő fiaikról, saját magukról lesz szó, azt nem lenne jó megtudni. Nem marad más hátra, mint remélni, hogy egyre többeknek nyílik ki a szeme és a józanság végül felülkerekedik a nyugati vezetők fejében is. Hamarosan európai uniós választások is lesznek, s csak remélhetjük, hogy még nem lesz késő értelmes, megfontolt embereket küldeni az uniós döntéshozásba, akik nem idegen érdekeket szolgálnak majd. S akkor talán az áhított béke sem lesz szitokszó többé…

(NZS/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »