Ma kiderülhet, mit szólnak a parlamenti ficsúrok a tolvajozáshoz

Ahogy azt egy hete az Alfahírnek adott interjújában Jakab Péter megígérte, ma ismét megpróbálja elmondani napirend előtti felszólalását a Parlamentben azután, hogy legutóbb Kövér László házelnök előbb kikapcsolta a mikrofonját, később pedig 9,6 millió forintos gigabírságot szabott ki a Jobbik elnökére. 

„Legalábbis teszek egy próbát újra, hátha nem remeg meg a újra a bajusz”

– fogalmazott akkor Jakab Péter.

Kövér László elhallgattatási kísérlete azonban igencsak visszájára fordult. Jakab Péter fénnyel festős akciója

ismét a közösségi média trónjára ültette az ellenzéki közvélemény-kutatásokat is vezető jobbikos miniszterelnök-jelöltet.

Ugyanakkor az ellenzék számára is újra lehetőséget biztosított a Jakab Péter melletti közös kiállás arra, hogy a kormányváltó szavazóknak ismételten bizonyítsák egységességüket. 

Van amúgy még egy érdekessége az ügynek, amire eddig még nem kaptunk választ; ugyanis továbbra sem tudni, hogy Kövér László mi alapján ítélte meg kirívóan sértőnek vagy megfélemlítőnek az alábbi mondat:

Hírdetés

„Jut eszembe, mi a helyzet a rabszolgatörvénnyel, ficsúrok?”

Ugyanis a hatályos törvények alapján csak két esetben lehet ilyen mértékű büntetést kiszabni:

  • Azt a képviselőt, aki az Országgyűlés tekintélyét, az ülés méltóságát, valamely személyt, csoportot – így különösen valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösséget – kirívóan sértő vagy megfélemlítő kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, az ülést vezető elnök az adott ülésnapról vagy ülésről kizárhatja vagy a képviselő azonnali hatályú kitiltását rendelheti el.
  • Azt a képviselőt, aki az ülés, a vita vagy a szavazás menetét zavarja, vagy az Országgyűlés ülésének résztvevőjét az üléstermi jogai gyakorlásában vagy kötelezettségei teljesítésében zavarja, az ülést vezető elnök az adott ülésnapról vagy ülésről kizárhatja vagy a képviselő azonnali hatályú kitiltását rendelheti el.
  • Természetesen küldtünk erre irányuló kérdéseket az Országház sajtóosztályára, remélhetőleg elárulják, miért kerülhet 9,6 millió forintba a ficsúrozás. 

    Hogy biztos érdemes legyen ma követni a Parlament munkáját, arra itt egy egy kis kedvcsináló; Jakab Péter

    „Fizessenek meg a tolvajok!”

    címmel fog napirend előtt felszólalni. 


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »