Luxemburgi-magyar – Marco Rossi: tökéletes hozzáállás kell Luxemburg ellen

Luxemburgi-magyar – Marco Rossi: tökéletes hozzáállás kell Luxemburg ellen

A magyar válogatott a csütörtöki, Luxemburg elleni mérkőzést megelőző napon hivatalos sajtótájékoztatót tartott a találkozó helyszínén. A sajtóeseményen Marco Rossi szövetségi kapitány mellett Szalai Attila, a török Fenerbahce légiósa vett részt. A kapitány kiemelte, hogy hozzáállásban nem adhatja alább a csapat annál, mint amit az előző tétmérkőzéseken nyújtott – számolt be az mlsz.hu

Számunka minden mérkőzés egyformán fontos, mert minden alkalommal Magyarországot képviseljük, és ez komoly felelősség

fogalmazott Marco Rossi.

Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bárkit lebecsüljünk, főleg nem Luxemburgot, mert ellenfelünk nagyon sokat fejlődött az elmúlt években, új játékosokat épített be a csapatba, és fokozatosan lépett előre. A luxemburgiak is szeretnek hátulról építkezni, agresszívan játszani, letámadni, és egyre jobbak ezekben a játékelemekben. Nem lenne okos dolog, ha kizárólag kísérletezésre használnánk fel ezt a két mérkőzést, hiszen sok dolog jól működik a játékunkban, ezeket meg kell tartani, és bizonyos aspektusokban megpróbálni fejlődni. Az elvárásom ugyanaz a játékosok felé, mint eddig: lehet hibázni a pályán, de a hozzáállásnak tökéletesnek kell lennie ezen a mérkőzésen is.

Szalai Attila a meccset illető taktikai tervről elárulta: fontos lesz, hogy labdabirtoklásban jobbak legyünk ellenfelünknél, és gyorsan a luxemburgi kapu közelébe kerüljünk.

Hírdetés

Számunkra minden mérkőzés téttel bír, nem is használjuk egymás közt a “barátságos meccs” kifejezést. Szeretnénk, ha a mi akaratunk érvényesülne, sokat akarjuk birtokolni a labdát, ha elveszítjük, akkor pedig gyorsan visszaszerezni, és gyakran megjelenni a támadóharmadban

mondta Szalai Attila, aki kérdésre válaszolva hozzátette: Szalai Ádámmal egy nagyon erős karaktert vesztett el a válogatott, de nélküle is ugyanolyan egységesen, és ugyanolyan jó csapatszellemben kell játszani, mint amikor még ő volt a csapatkapitány.

Ami a csapatkapitányi posztot illeti, Marco Rossi elárulta, hogy a szakmai stáb már döntött az új kapitányról, de a játékosok még nem tudják a döntést, és először velük fogja majd megosztani, hogy miként határozott ebben a kérdésben.

A Luxemburg elleni mérkőzés csütörtökön este 20.00 órakor kezdődik. A találkozót a belga Jonathan Lardot vezeti. Asszisztensei Kevin Monteny és Romain Devillers, a negyedik játékvezető pedig a luxemburgi Jasmin Sabotic lesz. A mérkőzésen videóbíró nem lesz.

Az elutazást megelőző szerdai edzésen Dzsudzsák Balázs is a csapattal edzett, pénteken már ismét a csapattal lesz Telkiben.

mlsz.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »