Lóhalálában: (régi-)új elnököt választanak a világ öttusázói

Lóhalálában: (régi-)új elnököt választanak a világ öttusázói

Az online kongresszuson előbb döntenek arról, hogy kivegyék-e a lovaglást a versenyszámok közül, aztán az egyedüli jelöltet, Klaus Schormannt szavazhatják meg nyolcadszor is első emberüknek.

Online formában tartják meg a hét végén a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) tisztújító, egyben a sportág jövőjét meghatározó kongresszusát. Az eseményen három magyar szakember pályázik különböző tisztségekre.

“Kedden délután oktatáson vettünk részt, kipróbáltuk, hogyan működik a rendszer, vagyis megtartottuk a kongresszus főpróbáját” – mondta Gallai István, a hazai szövetség (MÖSZ) főtitkára, aki arról is beszámolt, hogy a MÖSZ irodájába kihelyezett “kongresszusi teremben” Simóka Beáta elnökségi tag, valamint ő képviseli a magyar érdekeket. Szavazati joggal korábbi döntés értelmében csak Simóka rendelkezik majd, a főtitkár egy fontos posztért indul harcba, ezért ő nem vesz részt a voksoláson, ugyanakkor kapott egy speciális kódot, amellyel beléphet a rendszerbe, ha hozzászólna.

Hírdetés

Gallai István elmondta, hogy a próba során kérdésre válaszolva a vezetők kijelentették, hogy titkos lesz a szavazás. A napirend megváltoztatásához, új pontok felvételéhez kétharmados többség kell. A tervezett napirend szerint

a lovaglás eltörléséről még a tisztújítás előtt szavaz a tagság, mivel a németek beadták a sportágat módosító javaslatukat. Az elnöki posztra egyedüli jelölt Klaus Schormannt nyolcadszor választhatják meg,

ehhez a küldöttek 50 százalékának támogatására plusz egy szavazatra lesz szükség.

Három magyar szakember jelentkezett különböző tisztségekre.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »