Dolinková rövidesen ismerteti az új pozsonyi egyetemi kórház megépítési tervét

Dolinková rövidesen ismerteti az új pozsonyi egyetemi kórház megépítési tervét

Dolinková rövidesen ismerteti az új pozsonyi egyetemi kórház megépítési tervét Kulcsár Péter2024. 05. 02., cs – 17:14

Zuzana Dolinková (Hlas) egészségügyi miniszter néhány napon belül a kormány elé terjeszti az új pozsonyi (Bratislava) egyetemi kórház megépítésének tervét, a projektről már Robert Fico (Smer) kormányfővel is egyeztetett. Dolinková a parlamenti kérdések óráján beszélt erről, Peter Stachura (KDH) képviselőnek adott válaszában.

Hírdetés

„Néhány napon belül sor kerül rá” – válaszolta a projekt ismertetésére vonatkozó kérdésre. Szerinte már a jövő szerdai kormányülésen előterjeszti a tervet, ha pedig az államünnep miatt elmarad az ülés, akkor a rá következő héten. Hozzátette, amíg a kabinet nem hagyja jóvá a projektet, nem látja értelmét beszélni az azzal kapcsolatos részletekről vagy nyilatkozatokról.

Hozzátette, hogy a változtatásokat egyeztették a beszállítóval. „Mégpedig úgy, hogy a projekt tervezett módosítása maximális mértékben hasznosítsa az eddig átadott részeket és biztosítsa a hatékonyságot, hogy minél rövidebb időn belül és a legjobb áron megépülhessen az új pozsonyi egyetemi kórház” – mondta Dolinková.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »