Libanon miniszterelnöke: Izrael népírtást követ el

Libanon miniszterelnöke: Izrael népírtást követ el

2024. 09. 23.

Az izraeli légicsapások „a szó minden értelmében népirtásnak számítanak” – mondta Nadzsib Mikati Libanon miniszterelnöke.

Az Associated Press hírügynökség frissítése szerint a miniszterelnök a bejrúti kormányülés elején megjegyezte, hogy az izraeli légicsapások célja a libanoni városok és falvak elpusztítása.

Hozzátette: a libanoni kormány felszólítja az ENSZ-t, az ENSZ Biztonsági Tanácsát és a világ nemzeteit, hogy „visszatartsák az agressziót”.

Dél-Libanon lakosai elkezdtek észak felé menekülni a kitelepítés új hullámában, miközben izraeli harci repülőgépek csapnak le az ország déli részén.

Hírdetés

A libanoni egészségügyi minisztérium hétfőn közölte, hogy az izraeli légitámadás az eddigi legintenzívebb, több mint 100 ember életét vesztette, és több mint 400-an megsebesültek, köztük nők, gyerekek és mentősök.

A Dél-Libanonból kivezető utakon feltorlódott a forgalom, miközben az emberek menekülnek az izraeli robbantások elől. Azok a területek, amelyek tavaly óta a kitelepítettek biztonságos zónáiként szolgáltak, most az izraeli hadsereg célkeresztjébe kerültek.

A menekülők miatti erős forgalom mellett az oktatási intézményeket is bezárták. A jelek szerint Izrael mintegy 60 000 automatizált telefonhívást és szöveges üzenetet küldött a libanoni polgároknak, és felszólította őket, hogy hagyják el otthonaikat.

A libanoni egészségügyi minisztérium arra kérte az ország déli és keleti részén fekvő összes kórházat, hogy „álljanak le minden nem létfontosságú műtétről annak érdekében, hogy helyet biztosítsanak a sebesültek ellátására az egyre terjedő izraeli agresszió miatt”.

Privatbankar.hu

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »