Lezárult a Tisztítótűz ügyben indult nyomozás

Lezárult a Tisztítótűz ügyben indult nyomozás

Lezárult a Tisztítótűz ügyben folytatott nyomozás. Jelenleg a gyanúsítottak és az ügyvédeik nézik át az ügy aktáit – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Dalibor Skladan, a Főügyészség szóvivője.

„A nyomozati anyagot még nem kézbesítették az ügyészségnek” – mondta Skladan. Összesen 21 személyt gyanúsítottak meg az ügyben, tíz gyanúsított ügyét külön büntetőeljárás keretében vizsgálják. Eredetileg 25 ügyben indult eljárás.

Hírdetés

„A nyomozás során minden gyanúsítottat kihallgatták, egyeseket többször is. Összesen 46 kihallgatás volt. 92 tanút is kihallgattak, voltak, akiket többször is” – mondta Skladan. A vizsgálat során elvégezték a szakértői bizonyítási eljárást, és dokumentumokat foglaltak le.
A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) tavaly több magas beosztású rendőrségi alkalmazottat is őrizetbe vett a Tisztítótűz akció során, köztük Tibor Gašpar volt országos rendőr-főkapitányt, akit közel egy év után csütörtökön szabadlábra helyeztek. A csoport tagjai a Norbert Bödör nyitrai üzletemberhez közelállók köréhez tartoztak. Az ügyben bűnszövetkezet létrehozása és támogatása, hivatali jogkörrel való visszaélés és korrupció bűntette miatt indult büntetőeljárás.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »