Létfontosságú hazai siker! Dimun duplájával hátrányból fordított a DAC

Létfontosságú hazai siker! Dimun duplájával hátrányból fordított a DAC

A Fortuna Liga rájátszásának ötödik fordulóját a DAC hazai mérkőzése nyitotta. A listavezető sárga-kékek a tabella negyedik helyen álló újonc Zólyombrézót hátrányból fordítva legyőzték, és ismét hat ponttal vezetik a bajnokságot.

A Slovan elleni vereséget követően hazai mérkőzéssel folytatta szereplését a szlovák labdarúgó-bajnokságban az éllovas DAC. A csallóközi sárga-kékek péntek este a negyedik helyen álló Zólyombrézó ellen léptek pályára a MOL Arénában.

A lehető legrosszabb forgatóköny szerint indult a találkozó az éllovas DAC számára. A vendég Zólyombrézó már a harmadik percben előnybe került, miután egy szöglet után Ďatko hajszálpontos beadását Pravúk bólintotta a sárga-kékek hálójába.

A gólt követően a hazaiak próbálták minél hamarabb ledolgozni hátrányukat és a hetedik percben Nebyla ziccerbe is került, de nem találta el a kaput a DAC játékosa. A folytatásban is közel került az egyenlítéshez, sőt ki is egyenlítettek a sárga-kékek Káčer révén, de mivel a gólvonalon tartózkodó Nebyla még beleért a labdába, hosszas videózás után érvénytelenítették a DAC gólját.

Adrian Guľa gondjait tovább tetézte, hogy a mérkőzés elején megsérült Niarchos is, így idő előtt kellett cserélni a sárga-kékek mesterének, és a sérülésből felépülő Ramadant küldte pályára. A vendégek játékában benne volt az újabb gól, a 19. percben a csúszós talajon  Špyrka kínálta meg egy távoli lövéssel Petrášt, aki csak kiütni tudta a labdát, az ismétlést pedig Ďatko lőtte mellé.

Hírdetés

A DAC a 34. percben újabb nagy egyenlítési lehetőséget szalasztott el. Ramadan szöglete után Andzouana távoli lövése a kapufát is súrolta, majd nem sokkal később ismét a kongói futballista veszélyeztetett, de ebből sem sikerült kiegyenlíteni. A vendégek játékosai nem riadtak meg a keményebb belépőktől sem. Két perccel a szünet előtt újabb gólszerzési esélyt szalasztott el a DAC, ezúttal Ramadan lövését Ludha könnyedén fogta, így 45 perc játék után a Zólyombrézó őrizte előnyét.

A mérkőzés 49. percében Faško megkapta második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni a vendégek játékosa, a DAC ezzel emberelőnybe került. A kiállítás után előbb Risvanis fejelt a kapu fölé, majd Ramadan lövése szállt fölé. A hazaiak futószalagon dolgozták ki a helyzeteket, de csak nem akart jönni az egyenlítő találat.

A vasgyáriak nem is bírták el a sárga-kékek nagy nyomását és az 58. percben Ramadan szöglete után Andzouana lövését Ludha éppen Dimun elé ütötte, aki nem hibázott és kiegyenlített.

A 26 esztendős középpályás a napokban hosszabbítja meg szerződését információnk szerint, hiszen nyáron lejár a kontraktusa. Nem egész fél órával a vége előtt Guľa mester a magyar duót Kalmárt és Szánthót is pályára küldte. A hazaiak a hajrában is komoly erőket mozgósítottak a vezetés megszerzése érdekében, a 72. percben Kalmár kiválóan fedezte a labdát és készítette le lövésre Dimunnak, aki megszerezte a vezetést is a sárga-kékeknek.

A hajrában a vendégek nem adták fel a támadásokat sem, hiszen a vasgyáriaknak nem volt veszteni valójuk. A DAC az utolsó negyedórában is ostromolta a vendégek kapuját, de újabb gól már nem született a találkozón.

Győzelmével a DAC ideiglenesen hat pontra növelte előnyét a Slovan előtt, akik vasárnap játszanak a Besztercebányával.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »