Lesz Gombaszögi Nyári Tábor!

Lesz Gombaszögi Nyári Tábor!

Az előzetesen meghirdetettnél két nappal rövidebb lesz, de a járványügyi intézkedések betartása mellett 2021. július 14–18. között megrendezik az idei Gombaszögi Nyári Tábort.

A 2021-es tábor július 14-én, szerdán veszi kezdetét a nulladik nappal és július 18-ig, vasárnapig tart. Mivel nem tudni, hogy júliusban milyen korlátozások lesznek érvényben, egyelőre ezer főben határozták meg a résztvevők maximális számát. Bérletet, illetve sátorjegyet a rendezvény honlapján lehet váltani. A helyszínen csak abban az esetben lehet jegyet vásárolni, ha az interneten rendelkezésre bocsátott bérletek nem fogynak el. Partivonat nem indul, az előzetesen megvásárolt jegyek árát visszatérítik.

 A 2020-as, valamint a 2021-es rendezvényre korábban megváltott jegyek továbbra is érvényesek. Mivel ezek egész hétre szólnak, az idei tábor viszont néhány nappal rövidebb lesz, a szervezők két, a gombaszögi kempingben eltölthető ingyenes éjszakát kínálnak azoknak, akik már bérletet váltottak a fesztiválra.

A kedvezmény 2021. szeptember 30-ig váltható be. A szervezők ezzel nemcsak kárpótolni akarják a fesztiválozókat, de arra is ösztönöznék őket, hogy máskor is látogassanak el a régióba, amelynek turisztikai és természeti adottságai az év minden szakában vonzóak.

Hírdetés

Orosz Örs fő szervező elmondta, ha lesz rá lehetőség, növelnék az ezerfős létszámot, bár már ez a verzió is optimistán azzal számol, addigra a járás olyan besorolásba kerül, hogy engedélyezik az ilyen méretű rendezvényt. Hozzátette, a jegyek rohamosan fogynak, már csak mintegy 250 áll rendelkezésre.

A szokásos 27 programhelyszínt az idén 15-re redukálták, de azért programokban, koncertekben, előadásokban, elfoglaltságban nem lesz hiány. A Kocsmakertben és a Szifon Teraszon könnyű-zenei előadók váltják egymást (prioritást élvez a szlovákiai magyar zene), a FolkSzögletben a népzenéé és a néptáncé, a Szoba chillben az alternatív zenéé lesz a főszerep, a komolyzene kedvelőit pedig a Korona Énekegyüttes komolyzenei sátra várja. Lesz Hívd elő a Csacsit! analóg fotólabor, a legkisebbeknek pedig a GombaOvi biztosít felügyeletet és szórakozást. Az idén a közéleti témák ismét kapnak némi teret. A nagyszínpadon nem lesznek koncertek, ezek a Kocsmakert színpadára kerülnek át, amely nagyobb lesz, mint a korábbi években.

Gombaszögben jelenleg többféle fejlesztés zajlik, ezek közül némelyik közbeszerzési stádiumban van, de például a kolostor vagy a resti esetében már a megvalósítási fázis zajlik. „Folyik a tereprendezés, a falazás stb. Miután itt lesz a főszínpad, a resti épületének fejlesztését tűztük ki prioritásul” – mondta Orosz Örs. 

Megjelent a Magyar7 2021/20. számában.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »