Lengyel MiG-29-es vadászgépek Ukrajnának

Lengyel MiG-29-es vadászgépek Ukrajnának

A lengyel kormány kész azonnal és ingyen az amerikai hadsereg ramsteini bázisára telepíteni az összes MiG-29-es vadászgépét. Egyben felszólították a többi NATO-tagállamot, hogy ha vannak MiG-29-eseik, cselekedjenek hasonlóan.

A MiG-29-eseket az ukrán légierő fogja használni az orosz invázió visszaverésére. Így Moszkva Lengyelországot nem vádolhatja majd azzal, hogy részt vesz a konfliktusban, hiszen amerikai közvetítéssel kerül Kijev tulajdonábaA lengyel kormány kéri az Egyesült Államokat, hogy biztosítsanak számára hasonló védelmi képességű gépeket, és egyben készek ezek beszerzéséről is tárgyalni. 

Hírdetés

Antony Blinken amerikai külügyminiszter a hét végén a moldovai látogatásán jelentette ki: már tárgyalnak a lengyelekkel arról, hogyan tudnák átadni a vadászgépeiket az ukránoknak. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton egy videókonferencián kérte arra az amerikai törvényhozókat, hogy szerezzenek használt orosz vadászgépeket a kelet-európai szövetségeseiktől, ugyanis az ukrán pilóták ezekhez vannak kiképezve.

(444, ú)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »