Lengyel lap: Kijev leveszi feketelistájáról az OTP-t, cserébe a kormány nem akadékoskodik tovább a fegyverszállítások ügyében

Ukrán források szerint hamarosan megszűnhet a háború nemzetközi szponzorait tartalmazó feketelista, amelyen az OTP Bank is szerepelt. Ez megnyithatja az utat a fegyverszállítások európai uniós finanszírozása előtt, írja a Mandiner.

Ukrajna a következő napokban megszüntetheti az általa létrehozott, a háború állítólagos szponzorait tartalmazó feketelistát – közölte a Rzeczpospolita. A lap ukrán forrásokra hivatkozva azt írja, hogy már maga az ukrán vezetés is kényelmetlennek találta a listát.

Hírdetés

A magyar és az ukrajnai kormány között jelentős konfliktust okozott, hogy mindenfajta racionális ok nélkül is bekerült az OTP Bank a háború szponzorai közé, aminek következményeképpen úgy döntött Magyarország, hogy nem járul hozzá semmilyen további európai uniós finanszírozáshoz az ukrajnai fegyverszállítások tekintetében.

Bár az ukránok ősszel ideiglenesen levették az OTP-t a listáról, a külügy jelezte, lényegi változás nem történt, és a végleges levételt követeli. Úgy tűnik, az ukránok végül a teljes lista törlését választják.

Korábban írtuk: Ukrajnai fegyverszállítások: egy év után ezt a vétóját is elengedte a kormány


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »