Lánczi Tamás: Városvezetés helyett hazudozik Karácsony

Még csak baloldali miniszterelnök-jelölt-jelölt Karácsony Gergely főpolgármester, de a bejelentése után néhány nappal arról beszél, hogy őt meg akarják ölni. Ezt a félelmét már a főváros vezetésére bejelentkezve is megemlítette 2019-ben, mármint hogy őt Zuglóban „elássák” ha visszamegy – hangzott el a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Lánczi Tamás politológus elmondta: Gyakorlatilag egy vesszőfutás zajlik, egy folyamatos vergődést látunk, ami azért különösen érdekes, mert Karácsony és stábja nagyon régóta tervezik ezt az indulást. Ehhez képest egy hetet késtek a bejelentéssel, utána pedig Karácsony egy olyan bakiba szaladt bele, amiből azóta sem tud kijönni, hazugságpirálba keveredett.

Karácsony hazugságai könnyen ellenőrizhetőek, így a PhD fokozata, vagy éppen a nyelvtudása kellemetlen témák, banális, könnyen leleplezhető hazugságok. Lánczi szerint egyszerűbb lett volna, ha ezeket Karácsony egyszerűen elismeri és ezzel le is zárhatta volna az ügyet. Ehhez képest Karácsony a legrosszabb taktikát választotta: elkezdett magyarázkodni, és minden egyes magyarázkodása egy újabb magyarázkodáshoz vezetett, amely ráadásul cáfolta az előzőt.

A legjobb példa erre, amikor azt állította, hogy ő jól beszélt angolul és tanulmányokat írt, majd rá nem sokkal azt mondta, hogy diszlexiás – emlékeztetett Lánczi Tamás.

A politológus elmondta: Karácsony most igyekszik kilépni ebből a hazugságspirálból, ezért fogalmaz meg olyan állításokat, hogy őt meg akarják ölni, vagy meg akarták venni. Ezzel a saját hitelességét ássa alá, nagy csapásokat mért saját magára.

Hírdetés

A Lánchíd Karácsony szimbólumává fog kinőni, emlékezhetünk, hogy az ígéret az volt, hogy olcsóbban és gyorsabban fogják felújítani, mint amit Tarlós István vállalt, ehhez képest lassabb és drágább lett.

Azzá válik a főpolgármester számára a Lánchíd, ami Demszkynek volt a négyes metró, ami évtizedeken át épült, de végül Tarlós fejezte be. A közszolgáltatások kezdenek leállni, az utak nincsenek rendbe tartva, ez mind a Demszky-érát idézi.

„Az a helyzet, hogy a városnak nincsen gazdája. Tehát ebek harmincadján van az egész” – fogalmazott Lánczi.

Azt lehet látni, hogy van egy tehetetlen főpolgármester, akit eddig se nagyon érdekelt a város és tulajdonképpen csak az országos politikai karrierjét tervezgette. Most meg már gyakorlatilag csak a kampányával, a miniszterelnök-jelölti kampányával van elfoglalva és akkor ott van mögötte egy három tucat tanácsadó, akik zömmel Gyurcsány Ferenc köreiből kerültek ki és akik alapvetően ott a háttérben függöny mögött mozognak.

„Nem tudjuk pontosan mit csinálnak, csak azt látjuk, hogy nem a főváros érdekében dolgoznak.” – fejtette ki Lánczi Tamás.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »