Kutya buktatta le a migráns bűnözőket

Házépítéshez készült szendvicspanelek között bújt meg kilenc illegális bevándorló egy lengyel kamionon, akikre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai találtak rá kutya segítségével.

A NAV kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a teherautót az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőjében ellenőrizték. A lengyel sofőr Olaszország felé tartott, de a papírok nem tisztázták az áru úti célját.

Hírdetés

A pénzügyőrök Harley, a cigaretta- és kábítószerkereső kutya segítségével vizsgálták át a rakteret, ahol az eb izgatottságával jelezte gazdájának, hogy valami nincs rendben az építőelemek körül. A házilag átalakított, egymáshoz rögzített szendvicspanelekben kilenc illegális bevándorlóra találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.
   
A NAV munkatársai a sofőrt és a bevándorlókat átadták a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak. Az illegális bevándorlókat a jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az embercsempész ellen pedig büntetőeljárást indítottak.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »