Kurd hadállásokat bombázott a török légierő Szíriában és Irakban

Kurd hadállásokat bombázott a török légierő Szíria és Irak északi részén – tájékoztatott az ankarai védelmi minisztérium szerdán.

A török vadászgépek menedékhelyekre, barlangokra, alagutakra, lőszerraktárakra és kiképzőtáborokra mértek csapásokat. A török védelmi tárca közleményében azt írták, hogy a betiltott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szélsőségesei és a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd milícia ellen hajtottak végre támadásokat a szíriai Derik, valamint az iraki Szindzsár és Karadzsak térségében. Ankara mindkét szervezetre terrorcsoportként tekint.

Hulusi Akar védelmi miniszter azt mondta: mindaddig folytatják a légicsapásokat, amíg "az utolsó terroristát is ki nem iktatják".

Hírdetés

Törökország rendszeresen hajt végre hasonló támadásokat a kurd erők ellen a térségben, amelyekre a létét fenyegető veszélyként tekint.

A PKK – amelyet az Európai Unió és az Egyesült Államok is terrorszervezetnek minősített – évtizedek óta harcol Ankara ellen. Az 1984 óta tartó konfliktusban tízezrek vesztették életüket.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »