Külügyminisztérium: Változások az osztrák határon – ebbe az országba ne utazzon!

Külügyminisztérium: Változások az osztrák határon – ebbe az országba ne utazzon!

A külügyminisztérium figyelmezteti a szlovákiai lakosokat, hogy az osztrák határon a járványellenes intézkedések jelentősen megváltoznak. Ugyanakkor arra kéri az embereket, hogy a rossz járványhelyzet miatt ne utazzanak abba az országba, ahol a fertőzöttek száma meredeken emelkedik.

Az ingázoknak Ausztriába lépéskor nem lesz szükségük az védettségi igazolványukra vagy negatív tesztre. A többi beutazóra továbbra is a 3G (OTP) szabályai érvényesek – közölte a külügyminisztérium.

A 12 év alatti gyermekek kivételt képeznek. „Az oltatlanoknak vagy azoknak a személyeknek, akik átestek a betegségen (és nem rendelkeznek legalább egy adag oltással) regisztrálniuk kell, és tíz napos karantént kell tartaniuk.

Hírdetés

Az átutazókra a korlátozások nélküli belépés vonatkozik. „A repülőtérre vagy a bécsi főpályaudvarra való utazás és elutazás is ebbe a kategóriába tartozik. A belépés korlátozás, regisztráció és OTP-rendszer szerinti ellenőrzés nélkül történik” – tették hozzá. Szükséges azonban egy ehhez kapcsolódó nyilatkozat kitöltése.

Melyik országba nem ajánlatos utazni? Válasz a galériában!

(pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »