Kultúránk megmentése

Március 12-én, kedden 14 órától a családtámogatások eredményességéről kerekasztal-beszélgetés tartatik a Magyar Közgazdasági Társaság Demográfiai Szakosztályában.

Résztvevők: Fekete Gyula statisztikus, az MKTDSZ elnökségi tagja; Élő Anita, a Válasz Online szakújságírója; Asztalos Péter Hugó, a Magyar Nemzeti Bank elemzője; Székely András, a Kopp Mária Intézet tudományos főmunkatársa. Moderátor: Tóth I. János filozófus, demográfus, a Szegedi Tudományegyetem habilitált egyetemi docense, a szakosztály elnökségi tagja.
A program megtenkinthető a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

Téma: noha az elmúlt évtizedben nyolc területen több mint 40 intézkedéssel próbálta javítani a kormány családok helyzetét, és igyekezett támogatásokkal ösztönözni a gyermeknevelést és a születésszám növelését, mégis kedvezőtlenül alakult az elmúlt időszakban a házasságok és a születések száma, a termékenységi ráta egyaránt. A szakértők ezeket a trendeket elemezve arra keresik a választ, hogy miként kellene újragondolni a népesedéspolitika eszköztárát, és mérsékelni a születések számának csökkenését a költségvetési terhek növekedése nélkül.

Hírdetés

HISZÜK

Január 17-én a KSH könyvtárában beszélgetett Beér Miklós nyugalmazott püspök atyával Tóth Pál Péter demográfus a népességfogyásról, a magyar nemzet erkölcsi-, fizikai-, és lelkiállapotáról, egyház felelősségéről.

Ceterum cenzeo: A magyar kultúrát csak a sokgyermekes családok, és a HISZÜK családi életpálya modell tudja megmenteni

Beér Miklós beszélget Tóth Pál péter demográfussal: “Tévedés azt hinni, hogy a gyermekes édesanyák nagyobb jövedelme megoldja a gyermekekre fordítandó idő hiányát. Egyetlen mód van intelligens és becsületes nemzedékek felnevelésére: vissza kell adni a gyermek világra hozásának, a gyermekek felnevelésének, a családok egyben tartásának és az idős szülők gondozásának rangját, megbecsülni, és tisztességes jövedelemmel honorálni az ennek érdekében elvégzett temérdek munkát.” – írja Nádasi Katalin nemrég megjelent könyvében, amit Platthy Iván idéz egy interjúben a “Pirkadat” tévében.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »