Külföldi nyaralás, avagy célkeresztben az akciós ajánlatok (X)

Külföldi nyaralás, avagy célkeresztben az akciós ajánlatok (X)

Most, hogy a koronavírus ellen folytatott harc egyre hatékonyabb és eredményesebb tendenciát mutat, érthető, hogy végre szeretnénk visszakapni a pandémia előtti életünket, annak minden szabadságával, örömével együtt. 

Bár már lassan vége van a nyárnak, ez nem jelenti azt, hogy ne iktathatnánk be még egy nagyobb lélegzetvételű külföldi nyaralást a programjainkba. A hírhedt 2020-as esztendő még áthúzta a vakációzásról szőtt álmainkat, azonban hála az egyre nagyobb méreteket öltő oltottsági aránynak, már jóval zökkenőmentesebben kelhetünk útra. Az utazási irodák által meghirdetett akciós ajánlatok között mazsolázgatva pedig végre újra azt érezhetjük, az életünk, s maguk a szokásaink is, visszatértek a régi kerékvágásba. A kérdés már csak az, melyik országot tegyük meg úti célunkként?

Horvátország tárt karokkal vár

Hírdetés

A magyar-horvát megállapodás szerint a két szomszédos ország közötti átjárás megengedett és karantétmentes, abban az esetben, ha az utazni vágyó felmutatja az oltási igazolványát. Az oltáshoz használt vakcina fajtája nem mérvadó. Persze abban az esetben sincs lezárva előttünk a horvát határ, ha nem vagyunk beoltva, esetleg már átestünk a víruson. Amennyiben így áll a helyzet, kötelesek vagyunk a határtákelőn felmutatni egy 48 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet. Ha tehát lélekben már a horvát tengerparton élvezzük a napfény és lágy szellő cirógatását, itt az ideje, hogy szétnézzünk az akciós ajánlatok között, egészen biztosan találunk olyan lehetőséget, amellyel jócskán lefaraghatunk a költségekből.

Irány a napfényes Görögország!

Görögország nem csak a magyar emberek kedvelt úti célja, az országba szinte egész éven keresztül szépszámban érkeznek turisták a világ minden szegletéből. Ezen cseppet sem lehet csodálkozni, Görögország ugyanis maga a földi Paradicsom. Azoknak, akik rendelkeznek oltási igazolvánnyal, vagy igazolni tudják, hogy már átestek a fertőzésen, a görög határétkelőknél azonnal zöld utat adnak az illetékesek, Amennyiben ez nem áll módunkban, negatív teszt felmutatásával léphetünk be az országba. A negatív PCR teszt nem lehet régebbi 72 óránál.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »