Krúpa: Ha Matovič marad, a liberálisok támogathatják a kormány megbuktatását

Krúpa: Ha Matovič marad, a liberálisok támogathatják a kormány megbuktatását

„Az SaS lezárta koalíciós történetét, és az ellenzék részévé vált“ – jelentette ki Juraj Krúpa az ellenzéki SaS-tól a Markíza Televízió Testre szabva (Na telo) c. vitaműsorában, ahol Juraj Šeligával, a Za ľudí alelnökével és Matúš Šutaj Eštokkal (Hlas) vitázott.

„Egész Szlovákia és az egész parlament az előrehozott választásokról beszél“

– tette hozzá Krúpa. Szerinte a kérdés már csak az, hogy a parlamentben hogy tudnak majd igazodni az előrehozott választások lehetőségéhez, de az SaS hajlandó erről tárgyalni. Arra a kérdésre, hogy az ellenzéki liberálisok mikor szeretnének választásokat, közvetlenül nem válaszolt. Szerinte a koalíció inkább belülről fog felbomlani, hiszen már Boris Kollár is előrehozott választásokról beszél.

Juraj Šeliga (Za ľudí) tagadta, hogy koalícióban állt volna Tarabáékkal. Szerinte az előrehozott választás nem lenne jó megoldás, mert az a Smer vagy a Hlas győzelmét hozná. Reméli, hogy Richard Sulík betartja a szavát, és engedi, hogy Eduard Heger kormánya befejezze a kormányzást.

Hírdetés

A Za ľudí alelnök azt mondta, hogy az Igor Matovič visszahívásával kapcsolatos szavazáson lényegében a kormány esetleges megbuktatása volt a cél, mert Eduard Heger kormányfő azt mondta neki, hogy Matovič esetleges leváltása a kormány bukásához vezethet. „Én Edo Hegert támogattam” – mondta Šeliga.

 „Már csak azok, akik a fejükre estek gondolják úgy, hogy Taraba nem tagja a koalíciónak. Az Igor Matovič menesztéséről szóló szavazáskor vegyesek voltak a szavazatok, az egyik ellenzéki, a másik a koalíciós, közte pedig nem volt semmi. Taraba úr felvette a koalíciós mezt ”

– mondta a beszélgetésen Matúš Šutaj Eštok (Hlas).

Kijelentésével Juraj Krúpa is egyetért. Szerinte egy csendes megegyezésnek vagyunk tanúi Tarabáék és a Sme rodina párt között. A kormány bukásával kapcsolatos esetleges szavazás esetén az SaS tárgyalni fog, és Igor Matovič távozását fogja követelni. Ha a pénzügyminiszter hivatalban marad, a liberálisok támogathatják a kormány megbuktatását.

Aktuality.sk, SME, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »