Krajniak: Ha a kisebbségi kormányzás nem fog működni, jöhet az előrehozott választás

Krajniak: Ha a kisebbségi kormányzás nem fog működni, jöhet az előrehozott választás

Ha a kisebbségi kormányzás nem fog működni, és képtelen lesz az emberek megsegítését célzó intézkedéseket elfogadtatni a parlamentben, Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügy-miniszter szerint előrehozott választás jöhet.

Krajniak számítása szerint az SaS három tárcavezetője hétfőn beadja lemondását. A Sme rodina ezt követően bemutatja koalíciós partnereinek, miként képzeli el a kisebbségi kormányzást. „Ezek nem feltételek, hanem a mi elképzeléseink, amit a kormánynak és a parlamentnek is jóvá kell hagynia, hogy segíthessünk az embereknek” – fűzte hozzá azzal, hogy többek között az energiaárak korlátozásáról, a végrehajtói amnesztiáról és a családi bónuszról szeretnének tárgyalni.

Hírdetés

Krajniak vitapartnere, Juraj Blanár (Smer) szerint a kormány emberek megsegítését célzó intézkedései megkésettek. „Elpazaroltak két hónapot” – mondta.

Rámutatott, hogy tavaly szeptember óta a Smer a kérdésben több parlamenti ülés összehívását is kezdeményezte. Úgy véli, a megoldást az előrehozott választás jelentheti. Hozzátette, a Smer kisebbségi kormányzás esetén is kész támogatni azokat az intézkedéseket, amelyek az emberek segítségére lehetnek.

Blanár szerint a koalíció fél az emberektől, ezért is nem vehetett részt a nyilvánosság a Szlovák Nemzeti Felkelés 78. évfordulójának alkalmából tartott megemlékezésen, Besztercebányán. Krajniak visszautasította a feltételezést, mint mondta, a Sme rodina több nyilvános eseményt is tartott. Blanár elmondta, nem lát semmi rosszat abban, hogy a Smer zsolnai megemlékezésén részt vett a szlovákiai orosz nagykövet. „A volt Szovjetunió összes országát meghívtuk, akik felszabadították Szlovákiát” – zárta.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »