Krajčí nem kíméli utódját, a járványkezelést kritizálja

Krajčí nem kíméli utódját, a járványkezelést kritizálja

Marek Krajčí (OĽaNO) korábbi egészségügy-miniszter Szlovákia járványkezelését kritizálta. Meglátása szerint a harmadik hullám eleje nem fest jó képet az előttünk álló időszakról, emellett folyamatosan nő a vírus halálos áldozatainak száma.

Krajčí a TA3 vasárnapi műsorában az alacsony átoltottságot is nehezményezte, valamint rámutatott, az antigéntesztek túl későn, csak a diákok iskolakezdése után jutottak el a szülőkhöz. 

Hírdetés

Úgy véli, ha korábban elkezdik az oltást az orosz Szputnyik V oltóanyaggal, mára jelentősen magasabb lenne az átoltottság az országban. Egyúttal közvetetten kritizálta a jelenlegi egészségügy-minisztert, Vladimír Lengvarskýt (OĽaNO-jelölt), amiért júniusban, az orosz vakcinával történő oltás megkezdésekor kevés oltópontot nyitottak, az érdeklődőknek ezért messzire kellett volna utazniuk, hogy megkapják azt.

Továbbá arról is beszélt, hogy kevés mobil oltópont működik az országban, elmondása szerint, már az ő irányítása alatt is legalább 170 oltócsapat létrehozásával számoltak.

(Denník N)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »