Kovács Zoltán: nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot a „csipogó-ügy”

Kovács Zoltán: nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot a „csipogó-ügy”

Magyarország vonatkozásában nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot az úgynevezett „csipogó-ügy” – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a Facebook-oldalán a kormánynak az üggyel kapcsolatos álláspontját ismertetve.

Kovács Zoltán azt írta, a magyar hatóságok meggyőződtek arról, hogy az érintett cég egy kereskedő-közvetítő cég, nincs magyarországi gyártó- és telephelye, a bejelentett címen egy fő cégvezetője van, a hivatkozott eszközök pedig sohasem jártak Magyarországon.

A további vizsgálatok során a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok valamennyi érintett nemzetközi partnerszolgálattal és társszervezettel együttműködnek – hangsúlyozta közösségi oldalán az államtitkár.

Hírdetés

Kedden kilencen meghaltak és csaknem háromezren megsebesültek Libanonban, miután a Hezbollah siíta milícia által megrendelt mintegy ötezer személyhívó készülékek egyszerre detonálódtak.

Noha a szóban forgó készülékek a rajta feltüntetett logó alapján a tajvani székhelyű Gold Apollo cég termékei, a vállalat szerdán azt közölte, hogy az AP924-es típusú személyhívókat egy budapesti székhelyű cég, a márkanév használatára licenszengedéllyel rendelkező BAC Consulting Kft. gyártja és értékesíti.

Egy teljesen újfajta módszerrel mért brutális csapást Izrael a Hezbollahra. Magyar szál is felmerült a csapás kapcsán

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »