Koszovót is legyőzte a magyar válogatott – Szoboszlai betalált, Mocsi Attila debütált

Koszovót is legyőzte a magyar válogatott – Szoboszlai betalált, Mocsi Attila debütált

Koszovót is legyőzte a magyar válogatott – Szoboszlai betalált, Mocsi Attila debütált Lencsés Zoltán2024. 03. 26., k – 21:02

A magyar labdarúgó-válogatott második márciusi felkészülési mérkőzésén is győzött, Marco Rossi legénysége Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt góljával 2:0-ra verte Koszovót.

Magyar nyomással és helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, de a 9. percben Zhergrova lövésénél a vendégek is nagyon közel jártak a gólszerzéshez. A 15. perc környékétől kezdve a koszovóiak meglepetésre eldugták a labdát, huzamosabb ideig domináltak a mezőnyben, bár komolyabb helyzetig nem jutottak.

Szoboszlaiék csak futottak a labda után, és mintha kicsit félvállról vették volna a mérkőzést. A meccs 25 perc után kiegyenlítödött és totális unalomba fulladt. A 43. percben egy magyar szabadrúgás-variációi okozta az első félidő legszebb pillanatait, de a hazai lövésbe beleálltak a koszovói védők.

A gyenge játék ellenére Marco Rossi nem használta kísérletezgetésre a találkozót, a félidőben ugyan hármat is cserélt, de Varga Barnabás, Schäfer és Kleinheisler személyében nem éppen zöldfülű játékosokat küldött pályára. A második játékrész is pár perc altatással kezdődött, de aztán Bolla kínálta meg egy sistergős lövéssel Muricot. Az 58. perc már magyar gólt hozott: a tizenhatosba betörő Schäfer András Szoboszlait találta meg egy visszapasszal, akinek lövése – a koszovói Rrahmani testén irányt változtatva – a hálóban kötött ki, 1:0.

A folytatásban Styles is próbálkozott egy szép akció végén, majd Nagy Zsolt (lesről) tesztelte Muricot. A cserék (elsősorban Varga és Schäfer) egyértelműen lendítettek a hazaiak játékán, akik a második félidőben már magasabb szinten játszottak. A 86. percben Lang Ádám a tizenhatos jobb sarkáról szép passzal vette észre Nagy Zsoltot, aki közelről higgadtan a hálóba gurított – 2:0.

A gólszerző két perccel később vastaps közepette hagyta el a pályát, helyére pedig egy felvidéki debütáns állt be, a lakszakállasi Mocsi Attila.

Hírdetés

A hazai csapat tetszetősen passzolgatva zárta le a meccset, maradt a 2:0. A magyar válogatott Eb-felkészülése júniusban az írek és az izraeliek ellen zárul.

Gólszerzők: Szoboszlai (58.), Nagy Zs. (86.)

Játékvezető: Hategan (román)

Sárga lap: Rrahmani, Aliti, Berisha

MAGYARORSZÁG: Dibusz–Lang, Dárdai M., Szalai–Bolla (68. Nego), Nagy Á. (46. Schäfer), Styles (84. Vancsa), Nagy Zs. (88. Mocsi)–Gazdag (46. Kleinheisler), Ádám (46. Varga), Szoboszlai

KOSZOVÓ: Muric–Vojvoda, Rrahmani, Aliti, Rrudhani (71. Hadergjonaj)–Idrizi (83. Loshaj), Berisha–Muslija (64. Celjina)–Zhegrova (64. Bytyqi), Muriqi (64. Rashani), Rashica

Magyarország–Koszovó 2:0 (0:0)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »