Kosár-Eb: Litvánia ellen sem sikerült a bravúr

Kosár-Eb: Litvánia ellen sem sikerült a bravúr

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 87-64-re kikapott a litván csapattól kedden az Európa-bajnokság kölni csoportjának negyedik fordulójában, így továbbra is nyeretlen.

A tornát a bosnyákok, a címvédő szlovénok és a franciák elleni vereséggel kezdő nemzeti csapat számára nem volt tétje a keddi találkozónak, mivel már nem juthatott tovább a B csoportból. A szintén háromszor alulmaradt baltiaknak azonban még volt esélyük a nyolcaddöntőre, s ennek megfelelően kezdtek. A második negyedben egy pontra csökkent a távolság, és 27-26-nál már a magyarok voltak előrébb. Ezután viszont két dobott pontra 15-öt kapott a csapat, a nagyszünetben 33-48 volt az állás.

Hírdetés

Fordulás után 42-62-nél gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, és a különbség akkor sem csökkent, amikor az ellenfélnél a csereemberek kerültek pályára. A zárószakaszra már nem maradtak izgalmak. A magyarok negyedszer is alulmaradtak az Eb-n, míg a litvánok még reménykedhetnek a nyolcaddöntőben. A válogatott legjobbja Perl Zoltán lett 16 ponttal.

A négy vereséggel álló magyar csapat szerdán 20.30-tól fejezi be Eb-szereplését a házigazda németek ellen.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »