Koronavírus-fertőzés csomagolatlan kenyér útján? Reagált a hatóság a reklámszövegre

Koronavírus-fertőzés csomagolatlan kenyér útján? Reagált a hatóság a reklámszövegre

Bírálja az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) azt a reklámszöveget, amely szerint naponta ötszáz személy fertőződik meg az új koronavírussal a becsomagolatlan kenyértől.
Az ANSVSA csütörtökön közölte, elítéli az üzenetet, amely – az intézmény szerint – félrevezeti a lakosságot és pánikkeltésre alkalmas. Az ANSVSA rámutat, az intézmény többször is tájékoztatta a közvéleményt arról, miszerint az eddig rendelkezésre álló tudományos adatok nem bizonyítják, hogy emberek fertőződhetnek meg koronavírussal állati eredetű (hús, tej, hal, húskészítmények stb.), vagy nem állati eredetű (zöldségek, gyümölcsök, kenyér, sütemények, stb.) élelmiszerek fogyasztása által.

Hírdetés

Az ANSVSA kifejti: a COVID-19 légzőszervi betegség, amely leginkább a levegőn keresztül vagy személyek közötti közvetlen érintkezés útján terjed, a lélegzés, a tüsszögés, a beszéd vagy köhögés során a levegőbe jutott váladékok által.

Monica Neagu, a hatóság nem állati eredetű élelmiszerek biztonságáért felelős főosztályának vezetője úgy nyilatkozott: felszólították az Értékeld a minőséget egyesületet, hogy vonja vissza közösségi oldaláról és más felületekről a vitatott hirdetést.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »