Kormánybiztosi poszt létrehozását kéri a kormánytól az ukrajnai háború következményeinek kezelésére a KDH

Kormánybiztosi poszt létrehozását kéri a kormánytól az ukrajnai háború következményeinek kezelésére a KDH

Külön kormánybiztosi hivatalt sürget a menekültáradatból és az ukrajnai háború következményeiből adódó kérdések hosszú távú megoldására a parlamenten kívüli KDH.  

Milan Majerský a mozgalom elnöke szerint a kormánybiztosnak kellene koordinálnia a támogatási konstrukciókat, a menekültek bekapcsolását az ország életébe és működésébe, valamint a kialakult helyzettel összefüggő új kihívásokkal kapcsolatos megfelelő eljárások operatív értékelését.

A kereszténydemokraták ugyanakkor felszólítják Szlovákia összes politikai vezetőjét, hogy ne éljenek vissza az ukrajnai háborúval és az ártatlanok szenvedésével, és ne próbáljanak azon politikai pontokat szerezni.

Hírdetés

A mozgalom ismételten elítélte Vlagyimir Putyin orosz elnök agresszióját és az orosz hadsereg invázióját a szuverén Ukrajna ellen. „Egyértelműen támogatjuk Ukrajna Európa-párti irányvonalát. Nagyra értékeljük az EU egységét a katonai támadásra adott erőteljes válaszában” – mondta Majerský.

Ivan Štefanec, a KDH EP-képviselője kijelentette: támogatják a lehető legszigorúbb szankciókat Oroszországgal szemben.

„Támogatjuk továbbá az EU lépéseit az energiaforrások diverzifikálására és az oroszországi energiafüggőségtől való mielőbbi megszabadulásra. Ezekre a lépésekre biztonságunk érdekében van szükség” – fűzte hozzá.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »