Korčok „sajnálja”, hogy Forró Krisztián „esélyt sem adott” neki

Korčok „sajnálja”, hogy Forró Krisztián „esélyt sem adott” neki

Ivan Korčok sajnálja, hogy Forró Krisztán „esélyt sem adott arra”, hogy meghallgassa azokat az elképzeléseket, amelyeket „a magyar honfitársaimnak is felajánlok”. Hozzátette: Forró Krisztián, a Szövetség elnöke most tájékoztatta, hogy lemondja a holnapra tervezett találkozót, mivel az – az ő szavaival élve – „már nem aktuális”.

„Az én szemszögemből nézve nyilvánvaló, hogy a Szövetség Peter Pellegrinit fogja támogatni.” – írta a közösségi hálón. A magyargyűlölő politikus ugyanakkor kijelentette: „nagyon tiszteli” a Szlovákiában élő magyarokat, és bízik abban, hogy a Szövetség döntése ellenére is „felelősen és szabadon élnek szavazatukkal”.

Korčok szerint a magyar választók történelmileg mindig is a demokratikus oldalon álltak, a magyar pártok pedig mindig is részei voltak a modernizációt elősegítő kormányoknak és politikai áramlatoknak. Aláhúzta:

Hírdetés

„Úgy veszem észre, hogy a magyar kisebbség már régóta nem képviselteti magát a parlamentben, és én azt mondom, hogy olyan elnök szeretnék lenni, akit érdekel a kisebbségek élete és problémái. Jelenleg a legnagyobb nemzeti kisebbség nincs képviselve a parlamentben. Szeretném, ha a kisebbségek hangja legalább az elnöki palotában tisztán hallatszana.”

Pellegrini „lelkesedése” a magyar közösségért Korčok szerint „kizárólág politikai számítás”. „Így elég valószínű, hogy a választások utáni napon elfelejti a magyar közösséget, ahogyan az olcsóbb élelmiszerekre vonatkozó ígéreteit is” – kommentálta. Hangsúlyozta, számára fontosak a jó és korrekt szomszédsági kapcsolatok, a jó együttműködés, ahogy a kisebbségek támogatása és védelme.

Körkép.sk, Facebook/Ivan Korcok


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »