Konstanca: több személy életét vesztette a kórháztűzben

Konstanca: több személy életét vesztette a kórháztűzben

Több személy is életét vesztette a konstancai járványkórház intenzív osztályán kiütött tűzben. Az egészségügyi minisztérium megerősítette ezt az információt.

Silviu Coșa Konstanca megyei prefektus elmondta, a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint négy koronavírusos páciens vesztette életét.

A prefektus szerint nyolc beteget a katonai kórházba szállítottak át, körülbelül 40-et a megyei sürgősségi kórház sürgősségi osztályán helyeztek el, ahol intenzív terápiás ágyak is vannak, további 40, oxigénterápiát biztosító ágy található a tüdőkórházban, illetve két hely a mangaliai kórház intenzív osztályán.

Hírdetés

A konstancai kórház közelében mobil kórházat állított fel a katasztrófavédelmi felügyelőség, ahol felmérik a páciensek állapotát.

Tűz ütött ki péntek reggel a konstancai járványkórház intenzív terápiás osztályán, a hatóságok vörös készültségi kódot léptettek érvénybe.

A helyszínre több mint 40 tűzoltó- és mentőkocsit küldtek ki. Ialomița, Călărași és Galați megyei csapatok is segítenek a Konstanca megyei katasztrófavédelemnek.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »