Kolozsvári orvos: az emberek akkor jönnek, amikor már nem kapnak levegõt

Kolozsvári orvos: az emberek akkor jönnek, amikor már nem kapnak levegõt

Egész Kolozs megye területén 65 intenzív terápiás ágy áll a súlyos tüneteket mutató fertőzöttek rendelkezésére, ezek vasárnapra már teljesen beteltek, és folyamatosan jönnek az újabb igénylések – írja a G4media.

A súlyos állapotokat maga Tasnádi István, Kolozs megye prefektusa is elismerte, aki azt ígérte: a jövő héten bővítik az intenzív terápiás ágyak számát a megyében.

Hírdetés

Az orvosok arról számoltak be, hogy a betegek akkor mennek kórházba, amikor már nagyon súlyos a helyzet. Bár már kezdetektől fogva vannak tüneteik, nem tesztelik magukat, mert félnek, hogy karanténba kényszerítik őket. Így inkább otthon, saját maguk próbálják kezelni a betegséget.

„Nagyon sok a súlyos oxigénhiánnyal küzdő beteg, akik kihívják a mentőket, csakhogy a kórházakban már nincs hely. Ekkor próbálják ilyen köztes terápiás módszerekkel csillapítani a betegség tüneteit, de sokuknak mechanikus lélegeztetésre van szüksége, azonban egyszerűen nincs már hova vinni őket” – mondta el az orvos, majd hozzátette: „az emberek sajnos nem értik miről van szó. Attól tartok, hogy ez a periódus lesz a legnehezebb a járvány megjelenése óta. (g4media)

Nyitókép: Facebook/Kolozsvár Polgármesteri Hivatala


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »