Kölcsönkérni indult, megölte az idős asszonyt a cigány

Kölcsönkérni indult, megölte az idős asszonyt a cigány

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen minősített emberölés bűntette és magánlaksértés bűntette miatt. Az elkövető nagy összegű adósságokat halmozott fel, ezért éjszaka átment a közelben lakó időskorú asszonyhoz pénzt kérni, aki elutasította, ezért a férfi késsel többször nyakon szúrta.

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlott nagyobb összegű adósságot halmozott fel, amelyet nem tudott visszafizetni. Elhatározta, úgy szerez pénzt, hogy a vele azonos borsodi településen lakó 74 éves, egyedül élő sértettől fog kölcsönkérni. A férfi 2022. december közepén, éjszaka elment az idős asszony házához, átmászott a kerítésen a hátsó lakrész bejárati ajtaján kopogtatott. A sértett kinyitotta az ajtót és kérdezte a vádlottat, hogy mit keres ott, aki mondta, pénzre lenne szüksége. A sértett azt válaszolta nincs pénze, és felszólította, hogy hagyja el a lakást, mert értesíti a rendőrséget.

A vádlott ekkor a polcról felvett egy 10 cm. pengehosszúságú kést, azt a kezében tartva pénzt követelt az asszonytól, megfenyegette, hogy ha nem ad, akkor baj lesz. A sértett megpróbálta a lakásból kitolni a vádlottat, meglökte, közben folyamatosan kiabált, hogy hívja a rendőröket. A vádlott erre többször nyakon szúrta. A sértett a szúrások ellenére még védekezett, dulakodott a vádlottal, mindketten földre kerültek, a vádlott leszorította és újból többször, testszerte megszúrta.

A sértett ezután már nem tudott felállni, a vádlott viszont a földön fekvő nőt még tovább bántalmazta. Az elkövető a lakásban készpénz után kutatott, de semmit sem talált, így a sértettet hátrahagyva távozott az ingatlanból. A férfi a kést és a ruházatát otthonában elégette.

A bántalmazás nagy fájdalommal és elhúzódó szenvedéssel járt. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyek következtében a helyszínen meghalt.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »