Kocsmapolitika: Egymásnak esett Gyurcsány és Márky-Zaj

Kocsmapolitika: Egymásnak esett Gyurcsány és Márky-Zaj

„Péter, ne hazudj korán reggel!” – ezt írta a hazugságpolitikus Gyurcsány Ferenc az amatőr politikusnak, Márky-Zaj Péternek.

A hazugságpolitikus – MTI/Mónus Márton

A gyurcsányi politikát vivő DK elnöke Facebook-posztban reagált Márki-Zay Péter 444-nek adott interjújára, amelyben az amatőr politikus azt állította, hogy Gyurcsány miatt nem vehetett részt a hatpárti egyeztetésen.

Gyurcsány Ferenc hivatalos Facebook-oldalán közzétett posztját egy Márki-Zay Péter idézettel kezdte. Hódmezővásárhely polgármestere a 444-nek adott interjút, melyben többek között arról beszélt:

Hírdetés

„Hiába voltam kezdeményezője 2020-ban az összefogásról szóló tárgyalásoknak, részese ezeknek már nem lehettem. Méghozzá Gyurcsány Ferenc miatt, ő vétózta meg, hogy a civilek képviseletében ott lehessek a hatpárti egyeztetéseken.”

Gyurcsány bejegyzésében hazugsággal vádolja Márki-Zayt.

És azt állítja, hogy a jegyzőkönyv szerint senki, még az előterjesztő sem akarta az MMM-et bevonni a pártközi együttműködésbe, mert ahogyan azt a posztjában kiemeli: „az ugye nem párt”.

A DK elnöke szerint Fekete-Győr András előterjesztésére a közös döntés az volt, hogy a megbízottak rendszeresen találkoznak Márki-Zayjal és egyeztetnek, és ez így is történt.

„Az ezt követő, még októberben lezajlott első találkozótok jegyzőkönyve is itt van. Aszerint te fel se vetetted, hogy csatlakozni kívántok a hatpárti egyeztetéshez. Az ellenzék közös programjának lehetséges elemeiről tárgyaltatok. Mondd, neked nem gyanús, hogy mindenhol engem látsz? Na mindegy. Legalább megvan a mai hazugság. Ezután talán könnyebb napunk lesz” – zárta bejegyzését Gyurcsány.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »