Kiütéses, hatgólos sikerrel kezdte a Szlovák Kupa új idényét a DAC

Kiütéses, hatgólos sikerrel kezdte a Szlovák Kupa új idényét a DAC

A Szlovák Kupa második fordulójában a dunaszerdahelyi DAC a negyedosztályú Újlót otthonában kiütéses győzelmet aratott, ezzel bejutottak a harmadik fordulóba a sárga-kékek.

A dunaszerdahelyi sárga-kékek a legutóbbi bajnokihoz képest tartalékosabb összeállításban léptek pályára, az eddig kevesebb játékpercet játszó futballisták kaptak inkább lehetőséget, többek között Eric Davis, Milan Dimun és a sérülésből visszatérő Cesar Blackman, de Veselovský is lehetőséget kapott, valamint Vantruba is első tétmérkőzésén védhette a DAC kapuját.

A DAC toronymagas esélyesként már az első perctől kezdve óriási fölényben futballozott, az első percben Davis bal oldali beadása után Njie próbálkozott egy lövéssel, de ebből még nem született gól.

Hat perccel később egy pontrúgás után ismét Eric Davis centerezett középre, ami után már Brunetti gólt szerzett, megszerezve a vezetést a sárga-kékeknek.

A mérkőzés 10. percében Dimun és Nicolaescu összjátéka után a moldáv válogatott támadó próbálkozását védte a hazaiak kapusa. Az első negyedóra végén az újlóti védők a gólvonalról tisztázták Rymarenko lövését.

A DAC fölénye a folytatásba is kitartott, sőt a 18. percben Eric Davis második gólpassza után Nicolaescu tanári mozdulattal bombázott az újlóti hálóba.

Az újlótiak a DAC elleni kupamérkőzést igazi fociünnepként élték meg, rengetegen kilátogattak buzdítani a község csapatát az újlótiak. A mérkőzés 26. percében Veselovský lövését tolta szögletre a hazaiak kapusa Hužović, majd a megítélt szögletet Nicolaescu fejelte a kapu fölé. Az első játékrész hajrájában is záporoztak a dunaszerdahelyi lehetőségek. Tíz perccel az első játékrész vége előtt, Rymarenko tüzelt kapura 16 méterről, amit ezúttal is sokadik bravúrját bemutatva Hužović védett nagy bravúrral.

Hírdetés

Egy perccel később a sárga-kékek megszerezték harmadik góljukat is a sérülésből felépülő Cesar Blackman volt eredményes, a panamai első tétmérkőzését játszotta az új szezonban.

A félidő végén Nicolaescu került ziccerbe, ezt még fogta az újlóti kapus, de a kipattanót Andzouana a hálóba lőtte.

A sárga-kékek ezzel magabiztos négygólos előnnyel mehettek pihenőre.

Szünetről visszatérve Németh Antal hármat is változtatott és pályára küldte Malý-t, Fábryt és Sharanit is. A második félidő elején a sárga-kékek már nem voltak annyira hatékonyak, mint az első játékrészben és kevesebbet is próbálkoztak lövéssel. A DAC vezetőedzője pedig cserékkel rotálta csapatát. A hazaiak egyre inkább elfáradtak, a DAC pedig sorra dolgozta ki a helyzetek az újlóti kaput előtt.

A 67. percben a csereként pályára lépő Sharani megszerezte a DAC ötödik gólját is.

A hajrában a DAC ghánai támadója Sharani több nagy ziccert is elszalasztott, az újlótiak az utolsó tíz percre kapust is cseréltek, a beálló Belluš pedig remek védésekkel szállt be a mérkőzésbe.

A hazaiak csereként beálló kapusa így sem tudta kiúszni gól nélkül és két perccel pályára lépését követően Rymarenko szerzett gólt és állította be a 6-0-s végeredményt.

A DAC kiütéses győzelemmel próbálta feledtetni a gyenge szezonkezdetet. A sárga-kékek következő ellenele még nem ismert, ugyanis a Komárom és Ekel párharcát jövő héten rendezik meg.

A DAC legközelebb vasárnap este 20 órától lép pályára a Fortuna Ligában, mikor a Trencsén együttesét fogadják a MOL Arénában.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »