Király Zsolt: A magyarok már döntöttek! Pellegrinit választják. Így teljesen mindegy, mit javasol majd a Magyar Szövetség

Király Zsolt: A magyarok már döntöttek! Pellegrinit választják. Így teljesen mindegy, mit javasol majd a Magyar Szövetség

Nyitókép: MTI

A politikában nagyon fontos az időzítés, a kellő pillanat kiérzése. Hogy akkor és azt mondja a képviselet, amit és amikor kell. Hogy legyen véleménye, és azt merje is elmondani. Ha ezt lekési, ha hagyja elúszni a megfelelő pillanatot, menthetetlenül elveszik a lehetőség.

A Magyar Szövetség az államfőválasztás második fordulója kapcsán elkövette ezt az alapvető hibát. Nem beszélt, amikor kellett volna, hallgatott, amikor meg kellett volna szólalni.

Így, mivel mások léptek, mivel Gyimesi György és a magyar kormány kimondta, már teljesen mindegy, hogy a szlovák államfőválasztás második fordulójában kit támogat majd a Magyar Szövetség. Mert a kérdés eldőlt. Az pedig, hogy mit mond, ha mond egyáltalán pártszinten e téren a Magyar Szövetség, lényegtelenné vált.

Gyimesi György volt az első, aki hetek óta nyilvános megszólalásaiban mutat rá Ivan Korčok vállalhatatlanságára. Tudják ezt a felvidéki magyarok ís, ezért pár liberálist leszámítba szinten mindenki vagy otthon készül maradni, vagy fogja magát, és Pellegrinire szavaz.

Hírdetés

Ezt mutatta ki fehéren-feketén a Focus felmérése is, melyet itt bontottunk apróra olvasóinknak.

És ma, március 11-én a magyar kormányzat is lépett. Igaz, a maga diplomáciai nyelvezetén, elvégre egy másik ország belpolitikai kérdéseibe nem illik beleszolni, de az üzenet világos. Azzal, hogy a határmenti térség hídátadójára Pellegrinit és nem magyargyűlölő, soviniszta Korčokot, azzal, hogy két héttel az államfőválasztás első fordulója előtt a legmagasabb szinten Budapesten Orbán, Kövér és Sulyok Pellegrinit fogadja, Gyimesi pedig Pellegrinivel tárgyal, lényegében a kérdés eldőlt.

A magyarság számára ha választani kell, Pellegrinire esett a választás.

Ilyen körülmények között teljesen mindegy, milyen hibás taktikát gondolt ki épp a Magyar Szövetség. Hogy majd az első forduló eredményének ismeretében leülnek tárgyalni Pellegrinivel és Korčokkal is, és aki többet ígér, majd az mögé állnak. Naiv elgondolás. Még naivabb, ha azt hiszik, azzal lesznek bölcs, előrelátó politikusok, ha nem javasolnak senkit.

Gyimesi, a felvidéki magyarság és a Fidesz ugyanis már javasolt.

Király Zsolt


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »