Kína a világon elsőként bevezette a vakcinaútlevelet

Kína a világon elsőként bevezette a vakcinaútlevelet

Nemzetközi oltásigazolást vezetett be Kína abban a reményben, hogy hamarosan más országok is követik a példáját, és világszerte könnyebbé válik az utazás.

A digitális és papír formátumban egyaránt beszerezhető vakcinaútlevél birtokosának koronavírus-teszteredményeit és oltási adatait tartalmazza.

Csao Li-csian (Zhao Lijian), a kínai külügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy az először Kínában kiállított igazolás a világgazdaság helyreállítását és a határátlépések megkönnyítését célozza meg.

Hírdetés

Bár a pandémia még mindig jelen van köztünk, újra kell indítanunk a világgazdaságot és elő kell segítenünk a személyes kapcsolatok kialakítását, további késedelem nélkül.”

A nemzetközi igazolás azonban egyelőre csak a kínai állampolgárok külföldi utazásait hivatott megkönnyíteni, mivel kizárólag számukra érhető el a dokumentum a WeChat nevű kínai közösségi médiaplatformon keresztül.

A kínai külügyminiszter megemlítette, hogy Kína kész más országokkal együtt is létrehozni egy közös eljárást a vakcinaútlevelek tekintetében.

Kína az oltóanyag-fejlesztés terén is elöl jár: eddig tizenhét vakcinajelölt esetében engedélyezték a klinikai vizsgálatok megkezdését, ebből négy használatát már jóváhagyták, hetet pedig a harmadik fázisban tesztelnek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »