Kikapott BC Prometej vendégeként a Sepsi-SIC

Kikapott BC Prometej vendégeként a Sepsi-SIC

A Sepsi-SIC nem tudta kiheverni a Szatmárnémeti VSK csapatától elszenvedett vereséget, és a női kosárlabda Európa-kupa nyitókörében 86–64-re kapott ki az ukrán pontvadászat címvédő együttese, a BC Prometej vendégeként. Akárcsak a hétvégi bajnokin, a zöld-fehérek ezúttal is egy 22 pontos zakóba szaladtak bele. A második számú európai klubsorozat következő körében – jövő csütörtökön – a török Elazig Il Özel Ideraspor látogat Sepsiszentgyörgyre.

A házigazda piros-fehér mezesek vezették az ukán-székely párharc első támadását, amiből pontot is szereztek vendéglátóink. Nálunk Shaqwedia Wallace hárompontos kísérlete kimaradt, a túloldalon viszont nem hibáztak, és egypercnyi játék után 5–0-ra vezetett a BC Prometej. Első pontunkat Brianna Fraser szerezte büntetőből, amire 8–0-s rohammal válaszoltak Viktoria Bolshakova tanítványai (13–1). Marina Baș triplájával szépítettünk (13–4), s futottunk az eredmény után. A 9. percben felzárkóztunk háromra (17–14), ám négypontos hátrányban zártunk a negyedet (19–15). A második játékrészben folytatódott a hibákkal teletűzdelt játékunk, s hullámzó teljesítményünk csak arra volt elég, hogy ne engedjük komolyabban ellépni az ukrán csapatot (48–38).

A nagyszünet után egy valamelyest határozottabb Sepsi-SIC jött ki az öltözőből, ám pontatlan dobásaink egyáltalán nem segítettek kilábalni a hullámvölgyből. A túloldalon azonban a brillírozó Ariel Atkins irányításával menetelt a Prometej, amely harmincpercnyi játék után 67–52-re vezetett. Az utolsó negyedben itt is, ott is egymást követték a kihagyott ziccerek, a kosárcsendet pedig Fraser triplája törte meg. Egy 7–0-s hazai részsiker után pontoztunk újra, majd ismét az ukránok percei következtek. Wallace hárompontosa már csak gyenge vigasz volt, s Fraser büntetőből szerzett utolsó két pontja pedig csak szépségtapasznak bizonyult a Sepsi-SIC újabb vereségén (86–64).

Az ukrán csapat megérdemelten győzedelmeskedett, miután távolról kétszer olyan jól dobtak (13–6), mint mi, és lepattanózó játékuk is kiválóbb volt (51–39). A mérkőzés legeredményesebbének a 26 pontig jutó Atkins bizonyult, tőlünk Fraser 24 egységet szerzett.

Női kosárlabda Európa-kupa, csoportkör – 1. forduló: BC Prometej–Sepsi-SIC 86–64 (19–15, 29–23, 19–14, 19–12). Dnyipropetrovszk, Slobozhansky Sportcsarnok. Vezette: Christou Kyriacos (ciprusi), Famina Lizaveta (fehérorosz), Pavel Fuska (szlovák). Prometej: Atkins 26/18, Dubrovina 16/6, Holmes 8/6, Jurkevicsusz 6, Datszko–Babic 14/3, Muszijenko 6/6, Balaban, Dubrovszka, Horobetsz, Ignacsenko, Liubinetsz 10. Edző: Viktoria Bolshakova. Sepsi-SIC: Baș 12/6, Fraser 24/3, Miljković 5, Pašić, Wallce 14/6–Cătinean, Croitoru, Ghizilă 4, Neagu, Orbán 2, Podar /3. Edző: Zoran Mikes.

Hírdetés

A B-csoport szerdai meccsén a Elazig hazai környezetben 74–67-re győzte le a magyar Uni-Győr alakulatát. A négyes állása: 1. Prometej (1/0) 2 pont, 2. Elazig (1/0) 2 pont, 3. Győr (0/1) 1 pont, 4. Sepsi-SIC (0/1) 1 pont. A 2. forduló mérkőzései: * október 20.: Uni-Győr–BC Prometej * október 21.: Sepsi-SIC–Elazig.

 

Itthon a háromszéki csapatok

A 3. forduló mérkőzéseivel folytatódik a női Nemzeti Liga aktuális szezonja, s mindkét háromszéki csapatunk itthon játssza a soros bajnokiját: a Kézdivásárhelyi SE ma 15.30-tól a Bukaresti Rapid együttesét fogadja a Kicsid Gábor Sportcsarnok, míg a címvédő Sepsi-SIC gárdája vasárnap este héttől a Konstancai Phoenix alakulatát látja vendégül a Sepsi Arénában. A forduló további mérkőzései: Alexandria–Kolozsvári U, Marosvásárhelyi Sirius–Aradi FCC, Târgoviște–Szatmárnémeti VSK, Brassói Olimpia–Triumf Botoșani, az Agronómia Bukarest szabadnapos.

 


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »