Kijevbe látogatott a holland védelmi miniszter

Kijevbe látogatott a holland védelmi miniszter

Kijevbe látogatott a holland védelmi miniszter Mészáros Richárd2024. 06. 10., h – 20:15

Előre nem bejelentett látogatásra érkezett Kijevbe hétfőn Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter, akit fogadott Denisz Smihal ukrán miniszterelnök.

Hírdetés

A kormányfő Facebook-oldalán tájékoztatott megbeszéléséről a holland politikussal. Smihal szavai szerint megköszönte Hollandiának az ukrán légvédelem megerősítéséhez nyújtott támogatását. Kiemelte Hollandia azon kezdeményezését, amely alapján más partnerországokkal közösen Patriot légvédelmi rendszereket szállít Ukrajnának. „Várjuk az F–16-os repülőgépek mihamarabbi átadását is, amely segít nekünk megvédeni az országban élő embereket és infrastruktúránkat” – tette hozzá a miniszterelnök. A megbeszélésen Smihal tájékoztatása szerint szót ejtettek a két ország közös védelmiipari projektjeiről, a technológiacseréről, a Svájcban tartandó globális békecsúcsról és Ukrajna euroatlanti integrációjáról is.

Kajsa Ollongren azon külföldi tisztségviselők közé tartozik, akik szorgalmazzák, hogy a szövetségesek ne korlátozzák Ukrajnát a nyugati fegyverek oroszországi területek elleni bevetésében – mutatott rá a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál. A védelmi miniszter már jelezte, hogy Hollandia engedélyt ad Ukrajnának arra, hogy az általa átadott F–16-os vadászgépekkel oroszországi területen lévő célpontokra mérjenek csapásokat.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »