Kiiktatják a Covid-automatát, az egész országra egyformán érvényes intézkedések lépnek érvénybe

Kiiktatják a Covid-automatát, az egész országra egyformán érvényes intézkedések lépnek érvénybe

Szlovákiában érvényét veszti a Covid-automata, a január 19-én életbe lépő járványügyi intézkedések országos viszonylatban egyformán hatályosak lesznek. Matej Mišík, az egészségügyi tárca mellett működő Egészségügyi Elemzések Intézetének (IZA) igazgatója ezt az új vírusvariáns gyors terjedésével és a járványhelyzet alakulásának kiszámíthatatlanságával indokolta.

Az omikron terjedésének szakaszába a kórházak viszonylag nagy leterheltségével lépünk. Jelenleg megközelítőleg 2000 koronavírusos beteg szorul kórházi kezelésre, akik közül közel kétszázan vannak lélegeztetőgépen. De az előző héthez képest folytatódik a kórházi ellátásra szoruló betegek számának csökkenése, tehát fokozatosan teret nyerhetünk a következő hullám kezelésére” – vázolta az aktuális helyzetet és a várható kilátásokat Mišík.

Hírdetés

Szlovákiában immár több mint 2,7 millió az oltottak száma, miközben több mint 1,1 millió személy kapta már meg a harmadik, emlékeztető adagot is. A harmadik adaggal teljesen beoltottak 76 százaléka 60 év feletti.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »