Ki lesz az USR-PLUS új elnöke? Barna elutasította Cioloș arra vonatkozó javaslatát, hogy egyikük se induljon

Szeptemberben tisztújítást tart az USR-PLUS, amikor egyebek mellett arról döntenek, hogy ki vezeti majd az alakulatot, azaz ki lesz az egyetlen elnök a mostani, társelnöki rendszert követően.

A volt PLUS-vezér Dacian Cioloș sajtóértesülések szerint a napokban azt ajánlotta elnöktársának, az USR-ből jött Dan Barnának, hogy egyezzenek meg. Ne induljon egyikük sem ez elnöki posztért, ehelyett támogassanak közösen egy másik jelöltet.

Hírdetés

Barna azonban a sajtó érdeklődésére leszögezte: nem hajlandó eleget tenni Cioloș kérésének, mivel „az USR eddigi összes küzdelmében részt vett és tovább akar menni ezen az úton”.

Cătălin Drulă, Dacian Cioloș és Dan Barna. Forrás: FacebookCătălin Drulă, Dacian Cioloș és Dan Barna. Forrás: Facebook

Nemhivatalos információk szerint Cioloș azért próbálkozott ezzel, mert egyre inkább teret veszít a pártban, mivel keveset tartózkodik itthon. Az pedig, hogy csúnyán alulmaradjon Barnával szemben, vagy hogy el se induljon az elnökválasztáson, nem mutatna jól.

Azt nem tudni, hogy egy közös jelölt neve egyáltalán szóba került-e a két társelnök között, a párt berkeiből származó információkra hivatkozva azonban a sajtó arról ír, hogy Cătălin Drulă szállításügyi miniszter is készül indulni az alakulat elnöki tisztségéért.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »