Két terroristát öltek meg az orosz biztonsági erők Nalcsikban

Két terroristát öltek meg az orosz biztonsági erők Nalcsikban

Két terroristát öltek meg az orosz biztonsági erők Nalcsikban Kulcsár Péter2024. 04. 11., cs – 10:55

Megöltek az orosz biztonsági erők Nalcsik külvárosában két fegyverest, aki szabotázs- és terrortámadásokat készült végrehajtani az Oroszországhoz tartozó, észak-kaukázusi Kabard- és Balkárföldön – közölte csütörtökön a Nemzeti Terrorellenes Bizottság (NAK).

Hírdetés

A NAK szerint a semlegesített fegyveresek „nemzetközi terrorszervezethez tartozó banditacsoport tagjai” voltak. A tájékoztatás értelmében az összecsapás helyszínén, ahol automata fegyvereket és lőszert találtak, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) tűzszerészei dolgoznak.

Az akcióban az FSZB, a belügyminisztérium, a rendkívüli helyzetek minisztériuma és az orosz nemzeti gárda képviselői vettek részt. Az összecsapának civil sérültjei nem voltak.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója a NAK szerdai ülésén azt mondta, hogy Oroszországban idén 27 terrortámadást hiúsítottak meg. Ezek a közlekedési, az üzemanyag- és energiaipari infrastruktúra létesítményei, valamint hadiipari vállalatok és a létfenntartó rendszerek létesítményei ellen irányultak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »