Halálos balesetet okozó embercsempész

Vádat emeltek egy moldáv embercsempésszel szemben, aki rendőrök elől menekülve okozott halálos tömegszerencsétlenséget tavaly nyáron – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Hírdetés

Saághy Flóra közölte, a letartóztatásban lévő férfit minősített embercsempészéssel és halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásával vádolják.
   
A férfi a vádirat szerint tavaly augusztus 10-én éjfél körül, Ásotthalom közelében felvett a furgonjába 19, a szerb-magyar határon illegálisan átkísért határsértőt, majd elindult velük az 55-ös főúton. Itt igazoltatni akarták őt a rendőrök, akiknek a jelzésére először megállt, majd mielőtt az autójához értek volna, váratlanul továbbhajtott.
   
A járőrök megkülönböztető fény- és hangjelzést használva üldözőbe vették a járművet, a férfi azonban nagy sebességgel menekült, mígnem egy kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, amely kisodródott és az árokba csapódott. A vádlott ezután egy közeli erdőben próbált elbújni, de később elfogták.
   
A járműben szállított határsértők közül egy gyermek a helyszínen meghalt, öten súlyos, tizenhárman könnyű sérüléseket szenvedtek – tudatta az ügyész.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »