Két osztály diákjai tanulnak távoktatásban

Két osztály diákjai tanulnak távoktatásban

A sepsiszentgyörgyi Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola egyik tizenegyedik osztálya és a szintén megyeközponti Mihai Viteazul Főgimnázium egyik ötödike kényszerült áttérni távoktatásra, mert az elmúlt hét nap alatt mindkettőben három-három tanulónál mutatták ki a koronavírus fertőzést – közölte pénteken Kiss Imre megyei főtanfelügyelő.

A január 17-21. közötti időszakban negyven háromszéki tanuló és óvodás esetében igazolták a COVID-fertőzést, ami huszonegy tanintézményt érint, a pedagógusok körében huszonegy esetet jegyeztek, két-két kisegítő, illetve nem didaktikai személy is szerepel a fertőzési kimutatásban, az esetek tizennyolc egységben fordulnak elő. A pénteki jelentés szerint az óvodások és iskolások körében ötvenkét aktív esetről tudnak, az alkalmazottak sorában harmincnégy fertőzött van, közülük huszonhaton oktatók.

Hírdetés

Emlékeztetünk, hogy a fizikai jelenléttel történő oktatás felfüggesztésére vonatkozó, január 17-től életbe lépett új szabályozás szerint az online oktatásra való áttérés a COVID-fertőzöttek számára elkülönített kórházi ágyak elfoglaltságától függ, ellenben, ha egymást követő hét nap alatt egy adott óvodai csoportban/osztályban három fertőzést jegyeznek a gyermekek körében, akkor szintén érvényes a távoktatásos forgatókönyv. Ennek tudható be, hogy az említett két sepsiszentgyörgyi iskola egy-egy osztálya diákjai a hónap végéig otthonról követik a tanórákat.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »