Két háromszéki bronzérem a Magyar Kupáról (Ökölvívás)

Két háromszéki bronzérem  a Magyar Kupáról (Ökölvívás)

A sepsiszentgyörgyi Bogyor Dávid és a baróti Nagy Adorján is bronzzal zárta az április 3–7. között Pécsen megtartott utánpótlás Magyar Kupát, amelyen az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub színeiben három háromszéki sportoló vett részt. A gyergyószentmiklósi székhelyű alakulat tizenegy ökölvívóval volt jelen a rangos magyarországi versenyen, mérlegük pedig három arany-, két ezüst- és öt bronzérem.

Az elmúlt héten Pécsen tartották meg az ökölvívó Utánpótlás Magyar Kupát, amelyen a gyergyószentmiklósi Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub színeiben szorítóba lépett a sepsiszentgyörgyi Bogyor Dávid és Szőcs Karád, valamint a baróti Nagy Adorján is. A háromszékiek a már hagyományosnak számító baróti bokszgálával – erre húsvét szombatján került sor – melegítettek a rangos pécsi viadalra, ahol összesen 365 sportoló indult.

Hírdetés

A junior kategória 66 kilogrammos súlycsoportjában érdekelt megyeszékhelyi Bogyor Dávid első meccse remekre sikerült, miután ellenfelét, Orsós Istvánt a 3. menetben leléptették. Következett a Csíkos Alexszel szemben elért könnyed győzelem, és a szentgyörgyi fiú harmadik mérkőzésén már a döntőbe jutásért küzdött. Itt Bangó Rolanddal találkozott, sajnos ezt a párharcot elvesztette, és így be kellett érnie a bronzéremmel. Szintén bronzot szerzett a baróti Nagy Adorján, aki a serdülők 50 kilogrammos kategóriájában tette próbára magát. Az erdővidéki bokszolópalánta két meccset vívott Pécsen, az elsőt megnyerte, a másodikat viszont elvesztette, így a dobogó legalsó fokára állhatott fel. A szentgyörgyi Szőcs Karád az U12-es korcsoport 38 kilogrammos súlycsoportjában harcolt, számára a Furián Kristóffal szembeni első mérkőzés jelentette a végállomást, amelyen pontozással szenvedett vereséget.

„Mindhárom Kovászna megyei sportoló remekül teljesített a Magyar Kupán, Dávid talán egy újabb aranyat is begyűjthetett volna, ha a saját, 63 kilogrammos súlycsoportjában bokszol. Elégedett vagyok a fiúk teljesítményével, ahogy az egész gyergyói csapatéval is” – nyilatkozta Huszár Árpád, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub edzője.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »