Két góllal vezetett a Sepsi a bukaresti rivális ellen, de mégsem nyert + videó

Két góllal vezetett a Sepsi a bukaresti rivális ellen, de mégsem nyert + videó

Hiába szerzett idén negyedszer is pontot a FCSB ellen a Sepsi OSK, a székelyföldi csapat joggal mérgelődhetett a vasárnap esti mérkőzés után: az utolsó tíz percben kétgólos előnyről bukta el a győzelmet és a dobogóra kerülést.  

Intenzív, agresszív középpályás-csata zajlott a háromszéki éjszakában, amelyből a Sepsi fizikális focija hozott ki pontosabb és veszélyesebb lövéseket, ám szinte kizárólag távolról próbálkozott mindkét csapat – írja összefoglalójában a Nemzeti Sport.

Jó beadás csak a bukaresti kapu elé érkezett, de Pavol Safranko négy méterről jócskán mellé fejelte a labdát, Ioan Dumitert pedig az ötösön blokkolta Iulian Cristea. Az első félidő végén Dumiter hiába szeretett volna büntetőt kapni, a játékvezető nem látta szabálytalannak Cristea ütközését.  

Hírdetés

Szünet után óvatosabb és szaggatottabb lett a játék, a Sepsi újabb nagy lehetősége szabadrúgásból jött el, de Catalin Straton nagy bravúrral védte Gabriel Vasvari lövését.

A vezetést végül a cseréknek köszönhette a hazai együttes: a 63. percben beállt Catalin Golofca és Claudiu Petrila hat perccel későbbi összejátéka nyomán utóbbi talált be 10 méterről.

A következő szentgyörgyi támadásnál pedig a menteni igyekvő bukaresti védő, Riszto Radunovics lőtte Dumiterbe a labdát, a csatárról pedig a hálóba pattant. A harmadik viszont nem jött össze, Vasvari újabb távoli lövését is hárította Straton, az utolsó tíz percben pedig kiugratásokkal addig sikertelenül próbálkozó FCSB kétszer is a Sepsi belső védői mögé jutatta a labdát, amelyet előbb Alexandru Buziuc, majd a ráadásperckben Florin Tanase lőtt a hálóba.  

A döntetlen pedig a két csapat riválisainak jött jól: az Universitatea Craiova megőrizte harmadik helyét a Sepsi előtt, míg a listavezető kolozsvári CFR előnye három pontra nőtt a bukarestiekkel szemben – két fordulóval a szezon vége előtt.  
 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »