Keresztény templomokat, zsinagógát és rendőrséget ért fegyveres támadás Oroszországban

Keresztény templomokat, zsinagógát és rendőrséget ért fegyveres támadás Oroszországban

Keresztény templomokat, zsinagógát és rendőrséget ért fegyveres támadás Oroszországban Mészáros Richárd2024. 06. 24., h – 11:01

A rendfenntartó erők több mint 15 tagja, valamint több civil vált terrortámadás áldozatává Dagesztánban – jelentette be Szergej Melikov, a régió vezetője hétfőre virradóra a Telegram-csatornáján közzétett videófelhívásban.

Az Oroszországhoz tartozó köztársaság vezetője elmondta, hogy hat fegyveres támadót likvidáltak. Bejelentette, hogy Mahacskalában és Derbentben az operatív harci intézkedések aktív szakasza befejeződött, a nyomozás, az „alvó sejtek” tagjainak felkutatása folytatódik. Azt mondta, hogy a terrortámadást egyebek között külföldről készítették elő.

Hírdetés

Melihov, aki anyagi támogatást helyezett kilátásba az áldozatok hozzátartozóinak és a sérülteknek, háromnapos gyászt jelentett be Dagesztánban. A köztársaság belügyminisztériuma szerint 16 embert ápolnak kórházban.

Vasárnap este a dagesztáni Derbentben fegyveres támadás ért egy ortodox templomot és egy zsinagógát, Mahacskalában pedig egy ortodox templomot és egy közlekedésirendőr-posztot. Tűzharc tört ki a Derbenthez közeli Szergokala községben is. A derbenti templom papja életét vesztette.

A RIA Novosztyi hírügynökség belügyi forrásokra hivatkozva közölte, hogy őrizetbe vették Magomed Omarovot, a Kaszpi-tenger partján fekvő Szergokalai járás vezetőjét, akinek két fia és unokaöccse részt vett a támadásban. Mindhárman életüket vesztették.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »