Kemény feltételekkel hajlandó lenne a PNL a koalíció újra alakításáról tárgyalni az USR-vel

A PNL feltételekkel hajlandó az USR-vel kötött korábbi koalíció helyreállításáról tárgyalni – írja a G4Media PNL-s forrásokra hivatkozva.

Hírdetés

A forrásaik szerint azzal a feltétellel hajlandók tárgyalni a PNL-ések, ha olyan minisztereket jelöl az USR, akik korábban nem voltak a kormány tagjai vagy korábban szavazták meg a kormány elmozdítására vonatkozó bizalmatlansági indítványt, illetve ha tavaszig részt vesznek az átmeneti/ügyvivő kormányban. Egyébként a Dacian Cioloș által korábban miniszternek jelölt személyek jelentős többsége megszavazta a bizalmatlansági indítvány, és Cîțu-kormány tagjai is voltak.

Florin Cîțu, a PNL elnöke, szerdán jelentette be, hogy megbeszélést kíván folytatni az USR-vel a kormánykoalíció esetleges újjáépítéséről. Ez volt az első alkalom, hogy az ügyvivő miniszterelnök megváltoztatta a korábban hangoztatott döntését, ami szerint kizárt minden együttműködést a Dacian Ciolos vezette párttal. Állítólag a PNL belső határozatot fogad el Nicolae Ciucă kijelölt miniszterelnöki jelenlegi tárgyalási mandátumának megváltoztatásáról.

Cîțu ugyanakkor elutasított egy esetleges PNL-PSD kormány felállítását. Állítása szerint az USL visszaállítása nem lehetséges. „Számomra úgy tűnik, hogy a PSD nem akar tárgyalni semmiről” – mondta.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »