Kelemen Hunor: tegyük félre a sértõdöttséget és folytassuk a felelõsségteljes munkát!

Rövid videós bejelentkezéssel ismertette Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes az RMDSZ álláspontját a szerdán zajló politikai válság tekintetében.

A Szövetség elnöke elmondta: az RMDSZ az ésszerűség hangját képviseli, és arra kéri a koalíciós partnereit, hogy tegyék félre a sértődöttségeket, gondoljanak arra, hogy hosszú út áll még előttük.

Hírdetés

Florin Cîţu miniszterelnök az elmúlt hónapokban nagy türelemmel igazgatta a kormányt, úgyhogy részünkről nincs fenntartás, mi tudjuk folytatni vele a munkát. Arra kérjük az USR-Plus-os kollégákat, hogy mihamarabb tegyenek javaslatot az egészségügyi miniszter tisztség betöltésére, mert azt vállaltuk, hogy hatékonyan és eredményesen fogjuk vezetni az országot, ezt pedig nem ruházhatjuk át másra” – hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes.

A Szövetség elnöke úgy véli, hogy ennek a koalíciónak nincs alternatívája, a koalíciónak tovább kell működnie.

„A miniszterelnöknek joga van minisztert cserélni, és a koalíciós párbeszéd nyomán, közösen kell megtaláljuk azt a módot, hogy együtt folytassuk a munkát. Nem engedhetjük meg magunknak még csak a látszatát sem, hogy képtelenek vagyunk Romániát kormányozni, vagy hogy folyamatosan politikai válsághelyzetbe kerül az ország” – mondta Kelemen.

„Közel négy hónappal a kormány beiktatása után azzal az elhatározással vágtunk bele a négyéves mandátumba, hogy a gazdaságot helyreállítjuk, kezeljük a járványhelyzetet, és olyan célokat tűztünk ki magunk elé, amelyek a kormányprogram megvalósításán keresztül minden polgárnak az életét jobbá, kiszámíthatóbbá teszik” – hangsúlyozta Kelemen Hunor.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »