Katonatiszt, olajmérnök, hajóskapitány, zenész… – bűnügyi őrizetben a „romantikus csalással” gyanúsított 40 éves nő

Katonatiszt, olajmérnök, hajóskapitány, zenész… – bűnügyi őrizetben a „romantikus csalással” gyanúsított 40 éves nő

A Miskolci Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy „romantikus csalással” gyanúsított budapesti nőt, és kezdeményezte a letartóztatását. A rendőrök vagyonvisszaszerzés során több mint 3 millió forintot foglaltak le tőle.

Hírdetés

A Miskolci Rendőrkapitányságon csalás miatt folyik nyomozás egy 40 éves budapesti nővel szemben.

Az elkövető 2023. január 19-e előtt, egy közösségi portálon nyolc esetben bizalmi kapcsolatot épített ki a sértettekkel, és különböző legendákat kitalálva több mint 15 millió forinttal károsította meg őket.

A nő legtöbbször katonatisztként, olajmérnökként, híres zenészként és hajóskapitányként mutatkozott be. Volt olyan eset, amikor házassági ajánlatot is tett. Miután az elkövető kiépítette a bizalmi kapcsolatot, anyagi segítséget kért, amelyet az áldozatok meg is adtak részére.

A Miskolci Rendőrkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki az asszonyt 2024. február 1-jén, és az őrizetbe vételéről is döntött.

A nyomozás jelenleg is folyik, a rendőrök vagyonvisszaszerzés során több mint 3 millió forintot foglaltak le. A gyanúsítottat a Miskolci Járásbíróság 2024. február 2-án letartóztatta.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »