Katolikus egyetem örvendhet az ország legnépszerűbb egyetemi karának

Katolikus egyetem örvendhet az ország legnépszerűbb egyetemi karának

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara (PPKE BTK) 2024-ben az ország legnépszerűbb egyetemi karává vált a nappali és levelező tagozatos, alap- és osztatlan képzési szintű, állami ösztöndíjas első helyes jelentkezők számait összesítve – adta hírül július 5-én az egyetem honlapján.

A legfrissebb statisztikák szerint idén 120 990-en jelentkeztek valamelyik egyetem 2024 szeptemberében induló alap-, osztatlan vagy mesterképzésére. A nappali és levelező tagozatos, alap- és osztatlan képzési szintű, állami ösztöndíjas elsőhelyes jelentkezők számait összesítve a népszerűségi lista első helyén a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara található.

Hamarosan kiderül, hogy a mintegy 121 ezer jelentkező közül kik nyertek felvételt szeptembertől a felsőoktatási intézmények alap-, osztatlan vagy mesterképzéseire: július 24-én hirdetik ki a felsőoktatási ponthatárokat.

A központi ponthatárváró rendezvényt idén is a Budapest Parkban tartják, az eseményre a Pázmány Péter Katolikus Egyetem is kitelepül.

Hírdetés

A legnépszerűbb egyetemi karok részletes listája az eduline.hu-n honlapon érhető el.

Forrás: PPKE

Fotó: PPKE BTK

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »