Kassáról érkezett a szerelem fuvallata Pozsonyvezekényre

Kassáról érkezett a szerelem fuvallata Pozsonyvezekényre

Pompás sanzonestet tartottak a kassai Thália Színház művészei a mátyusföldi Pozsonyvezekényen. Márai és Köves Károly költészete, valamint a boldog békeidők kassai hangulata szerelmes, langyos fuvallatként érkezett meg Vezekényre. Az előadás Nagyszombat megye faluszínházakat támogató megmozdulásának köszönhetően jött létre.

Ritka vendégnek számítanak a kassai Thália Színház művészei a Mátyusföldön. Ezúttal Nagyszombat megye faluszínházat és színházkultúrát támogató projektjének köszönhetően sikerült elhozni egy szép és könnyed előadást Kassáról a Mátyusföld egyik kis falujába, Pozsonyvezekényre. A rögtönzött színházban Zupko Tamás, a falu polgármestere köszöntötte a Kelet-Szlovákiából érkezett művészeket és a közönséget. Elmondta, nagy öröm számára, hogy a hazai színpadon az ország legjobb művészei lépnek fel, ezt a színpadot használják sokszor a vezekényi Görbe-Tükör színjátszócsoport próbáihoz és előadásaihoz is, így a kisközség számára nem idegen a színjátszás és a faluszínház gondolata sem.

Illés Oszkár, színművész elárulta, a Kassa, a szerelem városa című sanzonest közel tíz éve született olyan céllal, hogy egy könnyed lelki sétára invitálják a nézőket Kassán.

Szeretnék elbájolni azokat is, akik ismerik a várost, és azokat is, akik még nem jártak Kassán, Márai városában. Érdekes történeteket, kis pikáns szerelmi civódásokat mutatnak be a boldog békeidők vers és táncdal darabjainak felhasználásával.

A Kassai Thália Színház 1969-ben alakult, elsősorban tájolószínházként.

Hírdetés

Nekünk Nagykapostól Pozsonyig kell lefedni a felvidéki magyarság színházkultúra iránti igényét,

szerencsére az utóbbi években sokat pályázhatnak a községek faluszínházi előadásokra a Kultminornál. Így el tudunk jutni olyan helyekre is, ahol nem biztos, hogy a község megengedhetné magának az előadást. Egyébként én imádok kis településeken játszani, sokkal romantikusabb, személyesebb, szeretetteljesebb a hangulat, mint amikor bemegyünk a nagyvárosok művházaiba” – magyarázta Illés Oszkár, aki a kilencvenes években kezdte a színjátszást a Tháliában.

A Thália Színház érdekes évad elé néz. Éppen próbálják a Szentivánéji álmot, amelynek november közepén lesz a bemutatója. Az Ágacska mesejátékot Illés Oszkár rendezi, azzal a céllal, hogy a koronavírus után ismét sikerüljön visszaszólítani a gyerekeket is a színházba. Egy teljesen új darabbal, Ábrahám Pál operettszerző életét bemutató darabbal is készülnek, Az angyal álma címmel. Az I love you musical is színpadra kerül.

„Vissza kell csábítanunk a nézőket, ezért lett az évad könnyedebb. Az emberek jobban ki vannak éhezve a könnyedségre jelenleg” – mondta a színművész, hozzátéve, hogy a Pozsonyvezekényen játszandó darab is a könnyedebb kategóriából való.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »